Guzenbauer u Vladi u 8 sati zatekao samo dva ministra

Novi savetnik potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, bivši austrijski kancelar Alfred Guzenbauer, poručuje da će pomoći Srbiji na njenom putu ka EU, ali da ne može da priča bajke.

 

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa Alfredom Guzenbauerom, bivšim austrijskim kancelarom, koji će biti angažovan kao savetnik Vlade Srbije za pitanja evropskih integracija.

"On je veoma posvećen i marljiv čovek. Došao je u Vladu u 8 sati i zatekao je samo dva ministra što ga je iznenadilo. Očekujemo puno od znanja, volje, rada, truda", istakao je Vučić.

"Moja želja je da pomognem potpredsedniku Vučiću i Vladi da poboljšaju imidž Srbije, jer će to biti glavni preduslov za ulazak u Evropsku uniju", rekao je Guzenbauer tokom susreta.

Prema njegovim rečima, to je imidž nove Srbije koja se bori protiv korupcije, uspostavlja institucije, radi na razvoju strategije za privlačenje stranih investicija, Srbije koja hoće da poboljša ekonomsku situaciju i time obezbedi bolji život svojim građanima, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Guzenbauer je naglasio da je za Evropsku uniju, takođe, veoma važno da Srbija bude stabilna, jer će samo stabilna Srbija, kao punopravna članica EU, moći da garantuje stabilnost potrebnu ovom regionu.

On je rekao da se, kada je dobio poziv iz Srbije zapitao "Zašto ja?", ali je i dodao da je bio deo tima Austrije za pregovore sa EU.

  • 21.09.2013 10:41
    Pa ko ce ustajati tako rano pobogu? Navikla gospoda na krkanluk i zezanciju,dobar zivot,pa treba onda i odspavati.
  • LGBT

    20.09.2013 15:37
    Resenje
    Samo par godina posle americke okupacije, Nemacka i Japanska privreda nezadrzivo napreduju i danas su uz svog okupatora vodece ekonomije sveta.
    Resenje:
    Objaviti rat Americi i ratovati sve do bezuslovne predaje.
    Guzenbauer neka ostane jos neko vreme u slucaju da pobedimo.
  • Spark

    20.09.2013 15:25
    @Anonimus - aj sad lepo
    ... a gde da navatamo jos par miliona istih? Neko valda treba i da radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.