Prvi sneg na Kopaoniku

Prvi sneg danas je pao na Kopaoniku i na Staroj planini, na Babinom zubu gde je uveliko zabeleo krovove.
Prvi sneg danas je pao na Kopaoniku i na Staroj planini, na Babinom zubu gde je uveliko zabeleo krovove.

Uprkos hladnom vremenu sneg se na Kopaoniku nije zadržao.

"Tokom dana padao je, prvi ove jeseni, slab sneg koji se nije zadržao na zemlji", rekao je dežurni u meteorološkoj stanici na toj planini Bratislav Marić.

U hotelu Elektroprivrede Srbije na Babinom zubu kažu da je sneg ove godine pao ranije nego ikada i nadaju se dobroj skijaškoj sezoni.

"Ne pamtim da je nekada ovako rano pao sneg. Prošle godine smo u toku celog oktobra imali temperature od oko dvadeset stepeni, a ove već 2. oktobra pada sneg. Zabeleo je krovove i travu ali ga na asfaltu još uvek nema. Nadamo se da je ovo nagoveštaj dobre skijaške sezone", rekla je Slavica Đorđević zaposlena u tom hotelu.

Ski centar Stara planina nalazi se podno Babinog zuba na preko 1.700 metara nadmorske visine. Trenutno je temperatura na Babinom zubu jedan stepen ispod nule.

U Srbiji je danas najtoplije u Somboru, gde je u 13 časova izmereno 13 stepeni.

U Srbiji će sutra posle oblačnog jutra, na istoku sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom, pre podne biti postepeno razvedravanje u severnim i zapadnim, a posle podne i u ostalim krajevima.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, vetar će biti slab do umeren severozapadni, jutarnja temperatura iznosiće od tri do osam, najviša dnevna od 10 do 14 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 10. oktobra, biti pretežno sunčano, u petak i subotu ujutru ponegde sa slabim mrazem, po kotlinama i dolinama reka sa maglom. Od subote će biti toplije, za vikend u košavskom području, uz pojačan jugoistočni vetar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.