Osumnjičeni da su oštetili 14 preduzeća

Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv 7 osoba, zbog osnovane sumnje da su,  zloupotrebom službenog položaja, oštetili 14 preduzeća u Srbiji za preko 11 miliona dinara.

Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv 7 osoba, zbog osnovane sumnje da su,  zloupotrebom službenog položaja, oštetili 14 preduzeća u Srbiji za preko 11 miliona dinara.

Milenko B. (1956) iz Iriga, Miloš K. (1965) iz Sremske Kamenice, Rajko D. (1952) iz Novog Sada,  Milan K. (1967) iz Petrovaradina i Predrag B. (1966), državljanin Crne Gore, uhapšeni su i privedeni na saslušanje istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu, dok se preostala dvojica osumnjičenih: Radomir M. (1948) iz Rume i Ljubiša Z. (1953), državljanin Hrvatske, već nalaze u zatvoru, zbog istog krivičnog dela.

Krivična prijava ih tereti da su, tokom prošle i ove godine, kupovali preduzeća čiju su poslovnu dokumentaciju zatim koristili za nabavku robe od firmi kojima su, kao garanciju plaćanja, ostavljali blanko menice. Preuzeta roba, međutim, nije mogla biti naplaćena sa tekućih računa njihovih preduzeća, jer su je oni prodavali za gotov novac ili pomoću lažne knjigovodstvene dokumentacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija