Čestitke za Kurban Bajram

Predsednici vlada Republike Srbije i Vojvodine Ivica Dačić i Bojan Pajtić čestitali su Kurban Bajram svim pripadnicima islamske veroispovesti u Srbiji.
Predsednici vlada Republike Srbije i Vojvodine Ivica Dačić i Bojan Pajtić čestitali su Kurban Bajram svim pripadnicima islamske veroispovesti u Srbiji.

"U ime Vlade Republlike Srbije i u svoje lično ime zadovoljstvo mi je da svim pripadnicima islamske veroispovesti uputim srdačne čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban Bajrama", naveo je Dačić, a saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima "Želim da praznik proslavite u miru, dobrom zdravlju, sa svojim najbližima uz podsticaj na duhovnu izgradnju, razumevanje i poštovanje", ističe se u čestitki predsednika Vlade Srbije.

Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić, čestitao je danas praznik Kurban Bajram svim vernicima islamske verske zajednice, koji ovaj praznik proslavljaju u našoj zemlji.

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić čestitao je danas, u Bajramskoj poruci, praznik svima onima koji se raduju Bajramu, sa željom da ga provedu u zdravlju i bereketu sa svojom porodicom i prijateljima.

"Konačno će pobediti oni koji se obračunaju sa prokletim šejtanom svesni da je on čovekov otvoreni neprijatelj. Ostvariće dostojanstvo i slobodu oni koji budu spremni podneti žrtvu truda i imetka na putu istine i pravde kao što je to učinio Ibrahim spašavajući svoga sina i kao što to čine muslimani širom sveta vršeći obavezu kurbana", istakao je Zukorlić.

Kurban Bajram, jedan od dva najveća muslimanska praznika, ove godine počinje 15. oktobra a proslavlja se četiri dana.

  • milos

    14.10.2013 14:31
    Vaistinu bajram.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija