Nikolić zamrzao učešće u susretima Srbije, Turske i BiH

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zamrzao je danas svoje učešće u susretima Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine dok se Turska ne izvini Srbiji zbog izjave turskog premijera Tajipa Redžepa Erdogana o Kosovu, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zamrzao je danas svoje učešće u susretima Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine dok se Turska ne izvini Srbiji zbog izjave turskog premijera Tajipa Redžepa Erdogana o Kosovu, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Kako je navedeno, skandal koji je u Prizrenu napravio predsednik Vlade Turske je grubo i bezobzirno rušenje uspostavljenih dobrih i prijateljskih odnosa, nepoštovanjem i grubim gaženjem suvereniteta Srbije, revidiranjem istorije.

Iz Vlade Srbije juče su saopštili da će uručiti "najoštriji demarš" turskim vlastima i zatražiti neodložno objašnjenje zbog nedavnih izjava turskog premijera.

Erdogan je 23. oktobra na skupu u Prizrenu rekao da je Kosovo njegova druga zemlja, kao i da je "Turska Kosovo i Kosovo Turska".

Ambasador Turske zasad bez komentara

Ambasador Turske u Beogradu rekao je da u ovom trenutku ne može da komentariše odluku predsednika Srbije da zamrzne učešće na trilateralnim susretima sa Turskom.

"Upravo sam čuo za tu odluku predsednika Srbije, o tome sada treba da obavestim Ankaru i trenutno nisam u poziciji da iznesem bilo kakav komentar", rekao je ambasador Mehmet Kemal Bozaj.

  • stevica decanski

    26.10.2013 13:17
    zamrzavanje
    ''zamrzao''? bilo bi prikladnije da je rekao ''zakopao''.
  • duško

    26.10.2013 12:27
    ...
    nit sam zastupnik nikolića, nit sam zastupnik nekih sličnih stavova, ali smatram da je ovo sasvim ispravna odluka
  • Stanko

    26.10.2013 11:47
    Parlament
    To što nećeš na susrete ništa neće promeniti. Ovake stvari se izgovaraju i u Srpskom parlamentu a Čedu sada zovete da tražite pomoć za spas Srbije. Čanak je počeo da se umiljava sa željom da opet bude u vlasti pošto vidi da je DS u propasti. Na ove izjave je trebala da reaguje i medijska javnost, ukinuti sve Turske serije koje se emituju na nacionalnim frekvencijama. Narode ,Opameti se, bori se za sopstveni opstanak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.