Formira se fond za lečenje dece u inostranstvu

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Momčilo Babić izjavio je da nije regulisano prikupljanje novca u humanitarnim akcijama za lečenje dece u inostranstvu i da je rešenje da se formira poseban fond.

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Momčilo Babić izjavio je da nije regulisano prikupljanje novca u humanitarnim akcijama za lečenje dece u inostranstvu i da je rešenje da se formira poseban fond.

Babić je rekao da se radi na rešavanju ovog pitanja i da će to biti regulisano u pravnom smislu za mesec dana, jer se radi na predlogu odluke statuta koji će biti prezentovan uskoro javnosti.

"Mi imamo danas situaciju da svaka marketinška agencija može da pokrene kampanju prikupljanja novca za lečenje nekog deteta u inostranstvu. Ovo je potpuno neregulisana oblast", rekao je direktor RFZO.

Babić je naveo da taj fond ne može biti u sastavu RFZO, ali da će zdravstveni fond pomoći logistički njegovo osnivanje, moći će da koriste njihove prostorije, pružiće im administrativnu pomoć.

On je naglasio da je za osnivanje fonda dat već operativni naziv "Zdravlje za sve-sve za zdravlje" i da se mora uvesti kontrola i red u ovu oblast.

  • Vladimir

    06.11.2013 12:46
    Sad kad su videli gde moze da se ucari resili da to i kontrolisu pa da ne moze bas svako da se " utali " nego da se kontrolise :-) Lopovski narod lopovska posla
  • Jurke

    06.11.2013 12:40
    Odlična vest, kad nije naša država u mogućnosti da leči, neka barem plati lečenje, pozdravljam !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.