Voda u vrtiću u Begeču zabranjena za piće

Voda u vrtiću, školi i u zdravstvnoj ambulanti u Begeču neispravna je i zabranjena za piće.
Voda u vrtiću, školi i u zdravstvnoj ambulanti u Begeču neispravna je i zabranjena za piće.

Već mesec dana mališani donose vodu od kuće, prenosi Radio-televizija Vojvodine. U školi kažu da su obezbedili sredstva za dezinfekciju ruku, ali da se koristi i voda iz arteškog bunara.

"Dosta je teško, po ceo dan smo svi u školi kako bismo pomogli deci da ne bude problema, nadamo se da će se ovo uskoro rešiti", kaže direktor škole Milan Tatić.

Ništa bolja situacija nije u vrtiću "Pinokio", gde kažu da su obezbedili tehničku vodu i da se niko od 160 mališana nije razboleo.

U sanitarnoj inspekciji napominju da su rezultati ispitivanja vode, koja je mikrobiološki neispravna, stručno teško objašnjivi jer kvalitet varira u zavisnosti od dela mreže.

"Voda na arteškom bunaru je ispravna za piće i može se koristiti, a voda u školi, vrtiću i poslednjim analizama biće zabranjena voda u ambulanti", kaže načelnik Sanitarne inspekcije Slobodan Žarkov.

U inspekciji dodaju i to da mesna zajednica zakonski ne može održavati lokalni vodovod, niti ima stručnjake za to.

U Mesnoj zajednici kažu da je problem koji meštani Begeča imaju sa vodom višegodišnji, i da su se obraćali gradskim vlastima više puta, međutim odgovor kada će biti priključeni na gradski vodovod još nisu dobili.

Iako Begeč čeka da dobije vodu istog kvaliteta kao Novi Sad, iz Gradske uprave nam nisu odgovorili kada planiraju da to naselje priključe na gradsku vodovodnu mrežu.

  • Mestanin

    07.11.2013 17:52
    iz Begeca
    Citiram:"стручно тешко објашњиви јер квалитет варира у зависности од дела мреже."
    Veoma lako objasnjiva, serif Ziva hoce da dovede gradski vodovod a zna da su mestani protiv toga, pa igra na kartu panike i zastrasivanja.

    Mikrobiolosko neispravna u zavisnosti od prikljucka do priljucka, ma ajte molim vas.

    Ja cu vam reci kada cemo biti prikljuceni na gradski vodovod, veoma brzo, zato sto je to serifu u interesu.

    Danas prolazim pored ambulante, a tamo parkirana cisterna sa vodom na kojoj pise Voda za pice, kakva farsa, a na 30 metara od ambulante, prirodan izvor sa vodom vrhnskog kvaliteta. Ovaj Ziva je gori od Sojica.
  • Neko

    06.11.2013 15:01
    iz Begeča
    Pre nekoliko godina poznanica iz Vodovoda mi je rekla kako Begeč treba da dobije vodu iz Novog Sada,odnosno da se gradska mreža poveže sa mrežom Begeča.
    Na moj komentar da to ne bi bilo dobro,budući da je Begečka voda(isti izvor koji koristi i Minakva)mnogo bolja i ukusom i kvalitetom,ne smrdi na hlor i košta samo 35 din po m3,poznanica je odgovorila:
    Dobićete gradsku vodu,hteli vi ili ne,milom ili silom!
    Dakle,krenuli su sa pričom o vrtiću i školi gde su roditelji najosetljiviji...
    Prvo veštački stvore problem a onda nude rešenje!
    Naravno sa cenom od 90 din/m3!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija