Tadić: Moguća koalicija sa SNS ako DS poveća rejting

Počasni predsednik DS Boris Tadić nije isključio mogućnost koalicije demokrata sa SNS, ali je kazao da pre toga DS mora da poveća rejting.
Počasni predsednik DS Boris Tadić nije isključio mogućnost koalicije demokrata sa SNS, ali je kazao da pre toga DS mora da poveća rejting.

Tadić je za NIN kazao da je drugi uslov za formiranje saveza sa SNS konsenzus o strateškim ciljevima i sredstvima kako da se oni ostvare, kao i dogovor o raspodeli uloga.

Prema njegovim rečima, veliko je pitanje da li ti uslovi mogu biti ispunjeni do izbora i sve zavisi od razvoja političkih okolnosti u narednom periodu. "Velike koalicije potrebne su kada je potrebno doneti velike promene, kao što je Ustav, na primer", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, ne bi trebalo prekidati razgovore DS i LDP iako je argumentacija koju nudi lider LDP Čedomir Jovanović odraz političke nezrelosti. "Jovanović je optuživao DS za formiranje SNS-a, a sada prekida razgovore sa DS-om da bi on sarađivao sa SNS-om", kazao je bivši predsednik Srbije.

Tadić je dodao da će se lider SNS Aleksandar Vučić naći u nepremostivim političkim problemima ako ostane u sadašnjoj koaliciji i nastavi trenutnu ekonomsku politiku. "Ukoliko ne počne da gradi nacionalni konsenzus o strateškim i političkim ciljevima Srbije i ukoliko ne učini suštinski iskorak u detabloidizaciji srpske stvarnosti, Vučićeva popularnost ostaće samo trenutak. Velika popularnost ne znači i veliku pobedu. Na ovim političkim prostorima pre znači veliku opasnost. Ja sam najbolji svedok toga", kazao je Tadić.

Dodao je da to što je jedan tajkun uhapšen i što je napravljen iskorak u borbi protiv korupcije ne znači ništa ukoliko ne uslede utemeljne i pravosnažne sudske presude. "Ne vidim da se danas Srbija uspešno bori protiv organizovanog kriminala, što se vidi u opštem povećanju kriminalnih akata u Srbiji svakoga dana", kazao je on.

Na pitanje zbog čega Miroslav Mišković nije uhapšen u vreme njegovog mandata Tadić je kao razlog naveo odluku tužioca za organizovani kriminal i to usled nedostatka dokaza. "Nismo se plašili tajkuna i uostalom sam sam obustavio finansiranje DS od strane Miškovića nakon što sam postao njen predsednik", rekao je Tadić u intervjuu za NIN.

  • 15.11.2013 20:15
    Smeh
    Pa šta bi počasnom da tako nešto izjavi, eno sada mu se predsednik ljuti!
  • HIT

    15.11.2013 17:29
    neverovatno, zar ne?!
    Pa zar je moguće da Tadić nakon svega daje izjave u kojima on (čitaj:DS) razmatra da li neko zaslužuje da bude u koaliciji sa njima?!?!
  • Martin ko lud bez MIlke

    15.11.2013 00:20
    Psihologu treba psihijatar
    DS vise ne zna gde udara, imam utisak da bi oni bukvalno bilo gde,samo da se spasu krivicnog gonjenja ali ih koci cinjenica da su do te mere izofirani da nikom ne trebaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija