Nikolić odlikovao ruskog ministra odbrane

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu Orden srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i prijateljstva naroda Srbije i Rusije.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu Orden srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i prijateljstva naroda Srbije i Rusije.

- Srbija i Rusija su uvek bile na istoj strani i tako će biti i ubuduće - rekao je Nikolić uručujući orden ruskom ministru odbrane.

Nikolić je naglasio da Srbija ima svoj put "jasan i opredeljen" i da je na tom putu potrebna pomoć celog sveta, ali da bi ga bilo teško izvesti da nije "ovakve Rusije - današnje Rusije". - Danas vas odlikuje Srbija - rekao je Nikolić obraćajujući se ruskom zvaničniku.

On je naveo da prijateljstvo Šojgua prema Srbiji i njenom narodu nije zavislio od naših unutrašnjih odnosa niti je bilo sputavano. Nikolić je rekao da su Srbija i Rusija uvek bolje sarađivale u ratu nego u miru i da je Šojgu taj način razmišljanja preokrenuo. U mnogome je od vas zavisilo hoćemo li da uspostavimo mnogo dobre odnose i u miru, rekao je Nikolić obraćajući se ruskom ministru.

Šojgu je rekao da mu je ukazana velika čast. On se Nikoliću zahvalio za odnos koji izražava kada govori o prijateljstvu Rusije i Srbije koje ima viševekovne korene. Prema njegovim rečima, te korene je jako teško izvaditi i uništiti.

  • 15.11.2013 16:57
    plus za budućnost
    Srbija i Rusija i trebaju da su na istoj strani!
  • Lule

    15.11.2013 14:19
    Lep gest
    Svaka čast predsedniku Nikoliću. Podržavam svaki oblik održavanja i negovanja prijateljstva!
  • Martin

    15.11.2013 00:11
    Valja se
    Treba pozdraviti sve one koji mogu doprineti napretku nase zemlje, ne samo Ruse vec i sve ostale, Sojgu je prijatelj Srbije, dobar potez predsednika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.