Zatvorena biračka mesta u Kosovskoj Mitrovici

Ponovljeno glasanje u severnoj Kosovskoj Mitrovici završeno je sinoć u 19 časova zatvaranjem izbornih mesta, a obeležila ih je znatno veća izlaznost nego pre dve nedelje.
Ponovljeno glasanje u severnoj Kosovskoj Mitrovici završeno je sinoć u 19 časova zatvaranjem izbornih mesta, a obeležila ih je znatno veća izlaznost nego pre dve nedelje, budući da je glasalo oko 22 odsto upisanih u birački spisak.

Na glasačkim mestima u biračkim centrima posle 19.00 časova ostali su glasači koji su u poslednjem trenutku došli na glasanje, kako bi ostvarili svoje pravo.

Kako javlja RTS, glasovi se neće brojati u Kosovskoj Mitrovici, već će se prvo transportovati u sedište Centralne izborne komisije, zbog čega će rezultati glasanja najverovatnije biti poznati tek sutra.

U tri izborna centra, Osnovnoj školi "Sveti Sava, Tehničkoj i Medicinskoj školi, danas je ponovljeno glasanje za lokalne izbore, pošto je 3. novembra, usled incidenta glasanje poništeno. Ponovljeno glasanje bilo je obeleženo većom izlaznošću birača i većim prisustvom bezbednosnih snaga.

Severnim delom Kosovske Mitrovice neprestano su patrolirali Euleks policija, kosovska policija i Kfor, a ispred svih biračkih centara bio je postavljen veći broj pripadnika ovih organizacija, potpomognuti Civilnom zaštitom. Kosovska policija pojačala je predveče prisustvo svojih predstavnika na prilaznim ulicama izbornim centrima, kao i oko njih.

U tri biračka centra u Severnoj Mitrovici pravo glasa na ponovljenim izborima imalo je oko 23.378 birača na 27 biračkih mesta. Građani ističu da nikada ranije nije bilo tolikog prisustva u gradu međunarodnih i lokalnih snaga reda.

Građani severne Mitrovice biraju između pet kandidata za gradonačelnika, među kojima su Krstimir Pantić - Građanska inicijativa "Srpska", Oliver Ivanović - Građanska inicijativa „SDP" i Dimitrije Janićijević iz Samostalne liberalne stranke.

Izbori se ponavljaju nakon što je u ovim biračkim centrima 3. novembra prekinuto glasanje, kada su nepoznate osobe upale i uništile birački materijal i razbile kutije sa glasačkim listićima.Državni vrh Srbije pozvao je građane Kosovske Mitrovice da učestvuju na današnjim ponovljenim izborima i na taj način pomognu formiranje Zajednice srpskih opština.

  • Pljeska

    17.11.2013 21:57
    Bojkot uspeo!
    Bravo!
  • Vljaznimi

    17.11.2013 21:30
    Tako je....!!
  • Jovana

    17.11.2013 19:12
    Svi se nadamo da ce Krstimir Pantic odneti pobedu na ponovljenim izborima. Vlada je sve ucinila za nas narod, i sramota bi bilo kada bi neki Albanac preuzeo nasu teritoriju da vodi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija