"Izbori u Beogradu u drugoj polovini marta"

Član predsedništva SPS i ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je večeras da očekuje da će izbori u Beogradu biti održani u drugoj polovini marta, a da će do tada u privremenom veću iz redova socijalista biti Nikola Nikodijević.
Član predsedništva SPS i ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je večeras da očekuje da će izbori u Beogradu biti održani u drugoj polovini marta, a da će do tada u privremenom veću iz redova socijalista biti Nikola Nikodijević.

Antić nije želeo da kaže ko će sve biti deo privremenog veća, dodajući da će se to znati posle sednice Vlade Srbije, ali je ocenio da će pred četiri člana i predsednikom tog organa biti težak posao.

"Pred njima je težak zadatak i posao. Beograd je kompleksan i težak sistem za upravljanje, ali će članovi privremenog veća u svom poslu imati podršku Vlade Srbije", istakao je Antić. Prema njegovim rečima, kada se izabere privremeno veće, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović treba da raspiše izbore za Beograd najkasnije dva meseca od tada.

"Kad se raspišu izbori sve političke grupacije izaći će sa svojim nosiocima lista", objasnio je Antić. Na pitanje da li će on biti kandidat socijalista za garadonačelnika, Antić je rekao da će o tome odlučiti stranka kad za to dođe vreme.

"Da li će me stranka kandidovati za gradonačelnika i da li će nas podržati koalicioni partneri videćemo. Ja sam do sada sve svoje političke prioritete vezivao za Beograd", istakao je Antić i dodao da je objektivno moguće da bude i gradonačelnik i ministar saobraćaja. Upitan da li će istovremeno sa beogradskim biti održani i republički izbori Antić je rekao da se nada da neće.

"Nisam u stanju da procenim da li će biti izbora na republičkom nivou sa beogradskim. Nemamo vremena da svako malo idemo na izbore i nadam se da nećemo imati razloga za to", poručio je Antić. Ne želeći da licitara povodom napisa u medijima u kojima se govori o zaduženjima Beograda, Antić je rekao da će privremeni organ vrlo brzo utvrditi tačan iznos duga i da će javnost o tome biti obaveštena.

On je dodao i da je glavni grad Srbije "ozbiljno zadužen" i da se nalazi u "prilično teškoj finansijskoj situaciji". "Beograd je formalno zadužen oko 400 miliona evra", rekao je Antić.

  • Darko

    18.11.2013 23:34
    Objašnjenje molim...
    Molim Đilasa da nam objasno gde su pare?!!!!!
  • Fju

    18.11.2013 23:33
    Sve je dobro, samo kad nema Đilasa.
  • neuron

    18.11.2013 23:08
    Veće kao privremeni organ je dobro jer će prekinuti pljačku i arčenje gradske imovine zarad koristi pojrdinaca i dobro je rešenje do izbora koje svi jedva čekamo da pokažemo šta mislimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.