Milo Đukanović stigao u Beograd

Premijer Crne Gore Milo Đukanović sleteo je u 16.40 časova na aerodrom "Nikola Tesla.
Premijer Crne Gore Milo Đukanović sleteo je u 16.40 časova na aerodrom "Nikola Tesla.

Ovo je prva zvanična poseta Đukanovića Srbiji nakon 10 godina. Crnogorski premijer je u centar Beograda stigao u pratnji 20 automobila, piše "Blic."Zvanični deo posete počinje sutra, a prema nezvaničnim informacijama iz Podgorice, crnogorski premijer će večeras imati radnu večeru sa predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem. Predviđeni su i razgovori sa predsednikom države Tomislavom Nikolićem i prvim zamenikom predsednika Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da dolazak Đukanovića potvrđuje uzlaznu liniju odnosa dve zemlje, tokom koje treba da se definišu i zajednički interesi. Dačić je rekao da je Crna Gora veliki spoljnotrgovinski partner Srbije i da će sa Đukanovićem biti reči o zajedničkom nastupu prema trećim tržištima.

Premijer je naveo da je jasno definisao dva principa za razgovore sa Đukanovićem - da se jedan odnosi na relaksaciju odnosa a drugi na to da je legitimno da se Srbija zanima i traži prava Srba u Crnoj Gori kao što je Beograd sreman da građanima iz Crne Gore pruži najviši nivo prava u Srbiji.

Dačić smatra i da Srbi koji žive u Crnoj Gori, a ima ih mnogo, treba da budu politički faktor u toj državi, a što sada nisu.

Srbija i Crna Gora su, nakon otopljavanja odnosa i niza susreta predstavnika dve države, krenule u realizaciju više dogovorenih rešenja, poput zajedničkog prijavljivanja za fondove EU za puteve i pruge i razmene iskustava u evrointegracijama.

Đukanović je poslednji put bio u Beogradu u martu 2003. godine, na sahrani ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića.

  • mile V*

    10.12.2013 09:28
    milko
    Možda je došao po njegove.Da se nemuče više ođe.
  • Vosa forever

    10.12.2013 07:10
    pitam se, pitam se...
    Zasto je dosao? Kanda mu treba nesto? Da im izgradimo auto put do crnogorske granice...? Da crnogorci i dalje studiraju o srpskom budzetu po fakultetima u srbiji...? Sta li je po sredi...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija