Dolovac: Tužilaštvo će tražiti najstrože kazne za dilere

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izjavila da je u akciji "Grom" zaplenjeno preko 21 kilograma droge, da su privedena 124 osumnjičena, a da je njih 70 zadržano u pritvoru.
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izjavila da je u akciji "Grom" zaplenjeno preko 21 kilograma droge, da su privedena 124 osumnjičena, a da je njih 70 zadržano u pritvoru.

Ona je rekla da je u toj akciji, koja je još u toku, između ostalog zaplenjeno sedam kilograma heroina i pet kilograma kokaina.

"Otkrivena je jedna laboratorija za proizvodnju droge, a zaplenjeno je 27 pištolja, 16 pušaka, jedan puškomitraljez, četiri bombe i 525 grama plastičnog eksploziva", dodala je Dolovac. On je navela da su podnete krivične prijave protiv 180 ljudi i da se očekuje da će biti podnete krivične prijave protiv još oko 100 osumnjičenih za trgovinu drogom.

"Država je ozbiljna da se obračuna sa trgovinom drogom. Predlagaćemo sudu najtrože kažnjavanje počinilaca", najavila je Dolovac.

Ministar pravde Nikola Selaković je ocenio da su policija i tužilaštvo dobro radili i on očekuje da sudovi obave svoj deo posla. Upitan da li postoji opasnost da se policijska akcija "Grom" završi kao i slična akcija "Morava" pre pet godina, kada je priveden veliki broj osumnjičenih za trgovinu drogom, a mali broj pravnosnažno osuđen, Selaković je rekao da za sada poređenja nije moguće i da on očekuje da i sudovi dobro obave svoj posao.

  • 11.12.2013 14:01
    Sa 250 do 70
    U prvim vestima je uhapseno nekoliko stotina od kojih ce biti procesuirano 250, zatim 130, pa na kraju 70, sledece nedelje verovatno 35, do nove godine zaboravljeno.
  • Vlada

    11.12.2013 11:07
    ...
    Sitna riba plaća, a somovi i štuke prolaze ne samo nekažnjeno nego su i nagrađeni uklanjanjem konkurencije. Eh, kakva predstava za narod ...
  • cungica-lungica srbijica

    11.12.2013 11:03
    Hahahahahahahhahahahaaaaaa,kakva cunga-lunga drzava,bljak!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.