Udovičić: Prioritet vratiti sport u škole

Formiranje odbora za unapređenja sporta u školama jedan je od najvažnijih rezultata koje je Ministarstvo sporta postiglo za 100 dana rada u novom sastavu, rekao je danas ministar Vanja Udovičić, dodajući da će među prioritetima budućeg rada biti odvajanje huligana od navijača.
Formiranje odbora za unapređenja sporta u školama jedan je od najvažnijih rezultata koje je Ministarstvo sporta postiglo za 100 dana rada u novom sastavu, rekao je danas ministar Vanja Udovičić, dodajući da će među prioritetima budućeg rada biti odvajanje huligana od navijača.

"Identifikovano je da se deca u školi više ne bave sportom u onoj meri u kojoj bismo mi to želeli, to je uglavnom zasnovano na vannastavnim aktivnostima. U budućnosti ćemo pokušati da uđemo i u nastavne aktivnosti", rekao je.

"Najbitnije je da je počela reorganizacija celog sistema", izjavio je Udovičić i objasnio da je osnovana i regionalna univerzitetska liga. Ističući da je jedan od prioriteta da sport postane dostupan svima i u što ranijem uzrastu, u školama, on je objasnio da je to "ogroman zadatak i dug proces", jer se "sistem godinama urušavao i ne može se očekivati da će se popraviti preko noći".

Na pitanje da li je promena sistema potrebna i kad su u pitanju huligani, Udovičić je rekao da je vlada pokazala da postoji jasna politička volja da se reši problem, da se huligani odvoje od navijača. "Neminovno da ćemo morati da to rešimo, ali to nije problem samo u našoj zemlji već u Evropi i celom svetu", rekao je on i dodao da "mediji u drugim zemljama ne prave heroje od huligana, ne idealizuju ih i ne daju im toliko prostora kao ovde". " Ako od nekoga pravite heroja, deca ih idealizuju i smatraju da je uredu krenuti njihovim putem, što naravno nije dobro", rekao je Udovičić.

  • 021

    11.12.2013 14:38
    Kako?
    Kako vratiti sport u škole, kada u vrtićima ukidaju fiskulturne sale "Kod nas nema listi čekanja, ili su bar smanjene". Deca koja hoće da se bave sportićem mogu ako plate školicu sporta pošto u vrtiću nema fiskulturne sale jer je pretvorena u učionicu.
  • Milka

    11.12.2013 14:24
    Samo jos...
    Samo da se nadovežem na poslednji komentar.
    Naše školstvo treba iz korena reformisati. Škole više ne prave radno sposobne članove društva. Akcenat je dat potpuno pogrešnim stvarima pa tako imate apsurd da su najvažniji predmeti u stručnim školama upravo oni najmanje bitni tipa Sociologija, Filozofija, Hemija, Fizika,... dok se stručni predmeti stavljaju u drugi plan. E sad koje će dete pored svih obaveza naći vremena i za sport? Malo je takvih. Smatram da su deca preopterećena i da zarad njihovog mentalnog i fizičkog zdravlja škole moraju pod hitno da se reformišu.
  • Igor

    11.12.2013 13:47
    Aha
    A ko kaže da sport nije vraćen u škole...Tuče svaki dan, upotreba motki, palica, mačeta i ostalih sportskih rekvizita...
    Prebijanje profesora, pre,za vreme i posle časova, roditelji trče u školu da spašavaju decu, pa zajedno sa decom beže...iha..sportskih disciplina koliko hoćete...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.