Sjenica: 32 azilanta pobegla iz hotela

Iz hotela "Berlin", koji se nalazi u centru Sjenice, u noći između ponedeljka i utorka pobegla su 32 azilanata koja su tu bila smeštena pre nekoliko dana.
Iz hotela "Berlin", koji se nalazi u centru Sjenice, u noći između ponedeljka i utorka pobegla su 32 azilanata koja su tu bila smeštena pre nekoliko dana.

"Na doručku se pojavilo 70 azilanata. Izvršili smo proveru i ustanovili da ih je 32 pobeglo. Ne znam zbog čega su to uradili. Ovo je centar otvorenog tipa i nikoga ne možemo na silu zadržati", rekao je Behudin Zekić iz Komeserijata za izbeglice u Sjenici.

U Sjenici ovih dana vlada prava polarna hladnoća, temperatura je iznosila minus 20 stepeni, a Komeserijat za izbeglice je azilantima podelio zimske jakne i obuću. U utorak sve azilante smeštene u Sjenici su pregledale lekarske ekipe, a kako su saopštlii, njihovo zdravstveno stanje je dobro, izuzev nekoliko njih koje muči prehlada.

Građani Sjenice kažu da su razočarani zbog vesti da su 32 azilanata otišla, jer su ih lepo dočekali. Smešteni su u potpuno nov hotel, koji je zagrejan i komforan, a azilantima su građani obezbedili puno tople odeće, obuće i obilje hrane.

Inače, u Tutinu bi uskoro trebalo da bude završena adaptacija još jednog smeštaja za azilante za koje odavno nema dovoljno mesta u cetru Bogovađa.

Podsetimo, krajem novembra meštani nekoliko sela u kojima je trebalo da se smeste azilanti blokirali su lokalne puteve u znak protesta što država namerava da smesti azilante u njihov komšiluk. Rukovodstva Sjenice i Tutina sama su se ponudila da preuzmu deo azilanata.

  • 12.12.2013 09:33

    a sad lepo proveriti da li su to foliranti ili stvarni azilanti
    ne svidja im se Sjenica, daleko im vecih gradova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija