Kostreš: Vojvodina zakinuta za 200.000 radnih mesta

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš izjavio je danas da je od usvajanja Ustava 2006. godine, Vojvodina zakinuta za preko milijardu evra i da je za taj novac moglo biti otvoreno 200 hiljada radnih mesta što bi rešilo problem nezaposlenosti u Pokrajini.
Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš izjavio je danas da je od usvajanja Ustava 2006. godine, Vojvodina zakinuta za preko milijardu evra i da je za taj novac moglo biti otvoreno 200 hiljada radnih mesta što bi rešilo problem nezaposlenosti u Pokrajini.

On je predočio da je ustavni osnov od sedam odsto, koliko najmanje treba da iznosi budžet APV u odnosu na budžet Republike Srbije bila prevara kojom se pre sedam godina iskliznulo iz priče da Vojvodina treba da ima zakonodavnu, izvršnu, sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu. Kostreš je gostujući u emisiji Radio Beograda "Pusti priču" predočio da je Liga na to upozoravala pozivajući na bojkot ustavnog referenduma, saopštila je LSV.

Zamenik predsednika LSV je istakao da se uvek kada se postavi pitanje gde je novac, pojavljuju optužbe za separatizam ili neko ponavlja da je Vojvodina Srbija.

"Mi ne pričamo o tome da li je Vojvodina deo Srbije ili nije, nego pričamo o tome gde su vojvođanske pare. I pričamo o tome da li Vojvodina ima pravo na svoju autonomiju ili nema pravo na svoju autonomiju", rekao je Kostreš.

On je upozorio i da pitanje autonomije Vojvodine mora biti rešeno na pametan način, uz saglasanost svih, da ne bi postalo problem. On je napomenuo i da to nije nikakva pretnja.

"Suština problema po pitanju AP Vojvodine i njenog finansiranja jeste što ni danas nema odgovora na političko pitanje da li Vojvodini treba autonomija i kakva autonomija joj treba, odnosno da li Srbija treba da bude unitarna država ili decentralizovana i regionalizovana", predočio je Kostreš.

Odgovarajući na pitanje o odluci Ustavnog suda koji je osporio deo Statuta APV, Kostreš je ocenio i da taj sud svoje odluke donosi u čudnim momentima, dajući za pravo onoj političkoj grupaciji koja je posle osamostaljenja zahladila odnose sa Crnom Gorom, a zatim krizu pokušala da prebaci na Kosovo bojkotom Briselskog sporazuma.

  • Шмудл

    24.12.2013 11:46
    Која војвођанерска спика.
  • Matematika iz osnovne škole

    12.12.2013 13:08
    Ako se za 1.000.000.000 evra može otvoriti 200.000 radnih mesta,znači 5.ooo evra je jedno radno mesto. Za taj novac se,prema pisanju medija, može kupiti radno mesto u državnoj službi, ali stvoriti novo, nikako.
  • mixer

    12.12.2013 11:52
    Lexv odgovor
    pa sto ne pitas svoje bossove ko je unistio selo i poljoprivredu u Vojvodini? zasto su nam komunalije skuplje nego u Beogradu? Da se Vojvodina odvojila kao samostalna 90_tih danas bi hranila pola Evrope! I bolje da gledate ono sto vam je ostalo na jugu a nas na severu da ostavite na miru! Nadam se da ca uskoro neko iz Vojvodine imati petlju da ode u tu smesnu karikaturu od Skupstine Srbije pa da jasno i glasno kaze da hocemo referendum o samostalnosti! jer ova "autonimija" koliko tragicna toliko i smesna! Izadji na ulicu i pricaj s ljudima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.