Direktora rasporedili na posao domara

Bivši direktor Kulturnog centra Kikinda, književnik Srdjan Tešin, saopštio je da neće potpisati Aneks ugovora o radu po kojem treba da obavlja poslove domara u toj insituciji.
Bivši direktor Kulturnog centra Kikinda, književnik Srdjan Tešin, saopštio je da neće potpisati Aneks ugovora o radu po kojem treba da obavlja poslove domara u toj insituciji.

"Neću potpisati ovaj ponižavajući Aneks ugovora i, kao što je to bilo 2005. godine, kada su sadašnji lokalni funkcioneri bili članovi Srpske radikalne stranke a danas Srpske napredne stranke, opet ću ostati bez posla", naveo je Tešin.

On je precizirao da je od Kulturnog centra Kikinda dobio ponudu za zaključenje Aneksa ugovora o radu, po kome treba da bude rasporedjen na mesto referenta za tehničke poslove i poslove održavanja, to jest domara. "U finansijskom, egzistenicjalnom smislu, ponudjena mi je plata u visini koeficijenta 9,6 što je najniži koeficijent koji se može dodeliti nekom zaposlenom u Kulturnom centru. Doskora sam imao koeficijent 22,17", naveo je Tešin.

On je od februara 2009. do novembra 2013. godine obavljao funkciju direktora Kulturnog centra Kikinda. Izabran je, kao nestranačka ličnost, na javno raspisanom konkursu na mandat od četiri godine, a razrešen je dužnosti pre isteka mandata, kada je vlast u Kikindi "upodobljena" po republičkom modelu.

Srđan Tešin je dobitnik književne nagrade "Borislav Pekić" iz 2004. godine, kao i nagrade Društva književnika Vojvodine, iz 2010. godine. Njegova dela prevođena su na engleski, nemački, francuski, češki, albanski, poljski, mađarski, makedonski i slovenački jezik.

  • Miloš

    03.01.2014 20:24
    licemerno
    Čovek je postavljen kao politički kadar, tako će i da ode, ništa novo...
    Šta je sa hiljadama radnika koji svaki dan dobijaju otkaze ?
  • Zoran

    03.01.2014 10:39
    Zloglasno prekombinovanje
    Heh, kakvi sve mutanti sednu u fotelje pri prekombinovanju vlasti na lokalu.
  • berolina

    03.01.2014 10:15
    typisch SNS

    radikalne buzdovandzije prave radikalnu "KULTURU"

    dobro je, SNS ce se sama unistiti...zdravo jako mlogo smrdidu!


    gospodine Tesin, ne mogu Vam nista.punkt


    wowi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija