DS: Ovo su neispunjena obećanja SNS

Demokratska stranka saopštila je danas da Srpska napredna stranka nije ispunila obećanja data građanima, da zadužuje zemlju za 11 miliona evra dnevno i da je ostvareno tri puta manje investicija nego što je najavljeno.
Demokratska stranka saopštila je danas da Srpska napredna stranka nije ispunila obećanja data građanima, da zadužuje zemlju za 11 miliona evra dnevno i da je ostvareno tri puta manje investicija nego što je najavljeno.

Kako je saopšteno, umesto velikih obećanja o ulaganjima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, građani su dobili samo zaduženje za navodnjavanje i prodaju hotela na Kopaoniku za 600 evra po kvadratu.

Navodi se da je najavljeno ukidanje najmanje 60 agencija, a ukinuto je sedam, dok se Zakon o javnim preduzećima ne poštuje, direktori nisu birani na javnim konkursima, nego ih i dalje smenjuje i bira predsedništvo SNS. "Zaposleno je više od 15.000 stranačkih aktivista", kaže se u saopštenju.

DS navodi da je prvi potpredsednik Vlade i lider SNS Aleksandar Vučić najavio da će do kraja godine napraviti "Maršalov plan" za narednih 10 godina. "Umesto pokretanja privrede, povećali su PDV, smanjili plate i najavili otpuštanje 60.000 radnika, ukinuli subvencionisane stambene kredite", navodi DS. "Najavljeno da će se ove godine zbog novog Zakona uštedeti do 600 miliona evra. Umesto toga, javni rashodi povećani za 100 miliona evra", kaže se u saopštenju.

Ističe se da je umesto obećanja da će ograničenje za nivo aflatoksina u mleku biti vraćeno na 0.05 do 15. marta, ostalo je da je nivo ove kancerogene supstance i dalje deset puta veći nego u Evropi i regionu. "Umesto obećanog pojeftinjenja od 20 odsto, struja je poskupela za 11 odsto", saopštava DS. Navodi se i da nije otvorena Kancelarija za brze odgovore i da nije uhapšen Darko Šarić.

  • Dejan

    03.01.2014 23:08
    Čudan običaj!
    Nikad mi neće biti jasno što se kod nas ljudi prvo "uhvate" za onog KO govori, a ne za ono ŠTA se govori. Dakle, iako je DS pokazala svoje dok je bila na vlasti i, najblaže rečeno, nije se proslavila, mislim da bi poenta trebalo da bude na onome šta se događa trenutno, a to je ekonomski sunovrat zemlje. Zbog tog našeg "običaja" svaka nova garnitura na vlasti bar pola svog mandata provede pljujući prethodnu.
    Koliko god da je prethodna vlast "zaprljala" motku, ništa ne opravdava aktuelnu što ne ispunjava SVOJA obećanja. Zar to nije jasno kao dan? Osim toga, oni NASTAVLJAJU da rade iste one stvari koje su kritikovali kod prethodne vlasti. A povrh svega, dobar deo ove vlade je i bio u prethodnoj!
    Time što je ISTINA izrečena od strane moralnih gnjida, ne znači da je manje istina.
  • Stanko

    03.01.2014 13:55
    Jao, jao
    Svi ste istrošeni. Raspisati izbore pod hitno, ali na njih više građani ne treba da izlaze. Glasajte sami za sebe.
  • Gradjanin

    03.01.2014 12:40
    Samo komentar
    Slazem se sa komentarom Izopstenog.
    A sto sami ne prebroje koliko to oni obecanja nisu ispunili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija