Dinkić: Vanredni izbori sve izvesniji

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da su nakon izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića da Srbija može da ima i bolju vladu, vanredni parlamentarni izbori sve izvesniji.
Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da su nakon izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića da Srbija može da ima i bolju vladu, vanredni parlamentarni izbori sve izvesniji.

"Mislim da je sada više nego izvesno da ćemo imati vanredne parlamentarne izbore. Ono što me posebno ohrabruje u izjavi Tomislava Nikolića je jedna rečenica, koju su neki mediji preneli, neki nisu, a to je da se poneki ministri u vladi ponašaju kao da pre njih niko ništa nije radio i da sve počinje iz početka", rekao je Dinkić.

On je dodao i da iako predsednik Srbije nije rekao na koga je mislio, da on misli da zna na koga se to odnosilo i da je zbog toga zadovoljan.

"Mislim da je sada potrebna jasna politika u ekonomiji, a čini mi se da je sadašnja vrlo konfuzna i poprilično eksperimentalna", kazao je Dinkić, i ocenio da neselektivne mere štednje ne doprinose smanjivanju budžetskog deficita i zaustavljanju rasta javnog duga, već guše domaću potrošnju i privredu. Srbija će, sa ovom projekcijom budžeta za 2014, imati "krizu sa troduplim dnom", pa bi na proleće mogla da se suoči sa novom recesijom, nakon onih iz 2009. i 2012, naveo je Dinkić.

Dinkić vidi rešenje u prevremenom razduživanju, odnosno vraćanju skupih kredita, umesto smanjivanja lične potrošnje građana i investicionih troškova.

  • wd40

    03.01.2014 22:33
    vv
    budimo realni, kakvi su ostali Dinkić i nije tako loš, kada već imamo tako jadan izbor..i to se tek sada vidi kada glodari uništiše i Galeniku, a neki nude radnicima neplaćeni godišnji odmor i ostale "pogodnosti"!!!
  • ZoranNS

    03.01.2014 17:32
    Dinkić dosledan u napadu na Radulovića
    Dinkić dosledan u napadu na Radulovića, kako je zapazio rečenicu Nikolića "da se poneki ministri u vladi ponašaju kao da pre njih niko ništa nije radio i da sve počinje iz početka", gospodine Dinkiću pa istina je da sve počinje iz početka i to na pravi način a ne stvara privide rada kao vi do sada. Razumljiva je vaša duševna bol zbog packe u vezi vaših neupotrebljivih ličnih karata preduzeća. A ono "kao da pre njih niko ništa nije radio i da sve počinje iz početka", za Srbiju bi bilo bolje da neki ministri pre njega nisu ništa radili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.