Veća naplata javnih prihoda u Vojvodini

U Vojvodini je od januara do septembra 2013. naplaćeno javnih prihoda od oko 225 milijardi dinara, saopšteno je sa sednice Vlade Vojvodine.
U Vojvodini je od januara do septembra 2013. naplaćeno javnih prihoda od oko 225 milijardi dinara, saopšteno je sa sednice Vlade Vojvodine.

Kako se precizira u saopštenju, to je za 23 milijarde ili 11 odsto nominalno više nego u istom periodu 2012. godine.

Budžetska sredstva evidentirana su u iznosu od 144,5 milijardi dinara i, u odnosu na isti period prethodne godine, povećana su za 17,5 milijardi dinara, odnosno za 14 odsto, navodi se u saopštenju.

Što se tiče raspodele javnih prihoda, budžetu Srbije je usmereno 90,5 milijardi dinara, što je za 22,3 milijarde dinara, odnosno za 33 odsto nominalno više sredstava nego u istom pertiodu 2012. godine, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da navedeni iznos ne obuhvata sredstva čija se naplata evidentira samo na nivou Reopublike, kao što su porez na dodatu vrednost, akcize kod uvoza, carine i primanja od privatizacije sa teritorije Vojvodine.

Vlada Vojvodine je još saopštila da je na funkciju šefa Kabineta predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića danas imenovana njegova dosadašnja savetnica Aleksandra Kolar.

  • v

    09.01.2014 11:17
    novi sistem,novi ljudi u vojvodini republici!
  • info +

    09.01.2014 07:40
    a od kolonije-
    toliko !
  • Darko

    09.01.2014 07:32
    Investicije ne mogu da dovedu, ali harač naplaćuju samo tako. Od čega više?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.