Radnici Pošta Srbije dobili novi kolektivni ugovor

Direktor Pošta Srbije" Milan Krkobabić, predstavnici sindikata tog javnog preduzeća i ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisali su u Beogradu novi Kolektivni ugovor za "JP PTT Srbija".
Direktor Pošta Srbije" Milan Krkobabić, predstavnici sindikata tog javnog preduzeća i ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisali su u Beogradu novi Kolektivni ugovor za "JP PTT Srbija".

Ljajić je rekao da će novi Kolektivni ugovor važiti tri godine za 15.000 zaposlenih u "JP Pošta Srbije" i ocenio da se bitno ne razlikuje od prethodnog. "Zadržana su ona prava koja se tiču svih isplata i naknada, pravo na topli obrok, regres, jubilarne nagrade, isplate prilikom odlaska na penziju, kao i solidarnu pomoć u nekoliko oblasti na koje poslovodstvo odluči da pomogne radnicima", naveo je Ljajić. Novina je formiranje komisije koja će pratiti tok i realizaciju kolektivnog ugovoram da ne bi ostao "mrtvo slovo na papiru", rekao je ministar.

Ljajić je naglasio i da ovaj ugovor koji je rezultat dogovora sve tri strane, treba da bude model i za druga, ne samo javna preduzeća.

Direktor Krkobabić je rekao da je bitno kada veliko JP može da podnese sve obaveze, a da istovremeno ostvari dobit koja će biti tri puta veća nego prošle godine - i dostići 30 miliona evra. "Potencijal ovog ugovora je upravo mogućnost da radnici participiraju na kraju godine u dobiti jer su u ovoj godini zarade limitirane i to je jedini način da se zaposleni stimulišu i da daju svoj puni doprinos", naveo je Krkobabić.

Predsednici Sindikata PTT Srbije Aleksandar Pavlović i Sindikata PTT "Nezavisnost" Snežana Marković složili su se da je novi Kolektivni ugovor kojim je definisan socijalni i materijalni status zaposlenih,  uz sva prava u oblasti rada i radnih odnosa, dobar i da zaposlenima u tom JP daje sigurnost.

Pavlović je naglasio da očekuje da će novi Kolektivni ugovor važiti kako je predviđeno naredne tri godine.

  • Dejan

    09.01.2014 16:25
    @ Sljaker
    Pročitaj tekst Miše Brkića od 7. januara na sajtu Peščanika, pa će ti neke stvari postati mnogo jasnije. Ne radi se samo o Pošti, nego o svim ostalim pijavicama koje će ubiti ovo naše jadno društvo, kap po kap isisane krvi.
  • dule

    09.01.2014 11:49
    Rukovodilac firme koja ima 15000 zaposlenih bi trebao da odma da otkaz ako na kraju godine zarada firme iznosi bednih 30 miliona evra.
  • jole

    09.01.2014 09:56
    Pravi čovek za ministra
    Ljajić je pokazao da je čovek koji je uvek bio razuman.Radulović bi od njega mogao nešto da nauči,a ne da uporno insistira da radnike ove zemlje pretvori u obične robove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.