Kristijan Golubović osuđen na 14 godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 14 godina zatvora Aleksandra Kristijana Golubovića zbog trgovine drogom na području Novog Pazara i Beograda.
Viši sud u Beogradu osudio je danas na 14 godina zatvora Aleksandra Kristijana Golubovića zbog trgovine drogom na području Novog Pazara i Beograda.

Golubović će se do pravosnažnosti ove presude braniti sa slobode, pošto mu je pre mesec dana Apelacioni sud u Beogradu ukinuo pritvor u kom je proveo skoro četiri godine od hapšenja 16. januara 2009. godine. Istom presudom Safet Ibrović osuđen je na šest godna zatvora, Mirsad Fujajkić četiri, a Ferat Skenerovski tri godine i osam meseci zatvora.

Osuđeni, kao i tužilaštvo, imaju pravo na žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Sudsko veće nije prihvatilo Golubovićevu odbranu, kao ni završnu reč tokom koje je pokušao da ih ponovo ubedi da nikada nije trgovao drogom. "Sramota me, stidim se toga što sam doveden u bilo kakvu konotaciju s drogom. Ja se stidim što sam ovde pred vama. Čak i da me oslobodite, nećete ništa učiniti da se izbriše mrlja da je Kristijan Golubović u crkvi dilovao drogu, koju je prodavao maloletnicima", rekao je optuženi u završnoj reči pred izricanje presude.

Od početka procesa, Golubović negira da je ikada trgovao drogom i tvrdio da je on poznat kao borac protiv narkotika.

Golubović je optužen za organizovanje grupe koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. godine do 16. januara 2010. na području Novog Pazara i Beograda, a uhapšen ispred Crkve svetog Marka u Beogradu 16. januara 2010. kada je policija prilikom hapšenja zaplenila 125 grama heroina.

Odlukom Apelacionog suda iz februara prošle godine Golubovićeva majka Milanka i Uroš Vuković su pravosnažno oslobođeni optužbi, dok je deo prvostepene presude kojom je Golubović i još trojica njegovih saradnika osuđeno na višegodišnje kazne zatvora ukinut a predmet je vraćen na novo suđenje.

Od mladih dana poznat je u kriminalnim krugovima, hapšen je više puta, pored ostalog u akciji "Sablja", a suđeno mu je i kao vođi kriminalne grupe koja je iznudila 15.000 evra od Petra Zečevića, vlasnika agencije iz Sremske Mitrovice. Poznat je i po bekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, u kojem je služio kaznu od 14 i po godina zbog oružane pljačke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.