Uzbunjivačima prete otkazom

Uzbunjivači iz Instituta za transfuziju krvi Srbije Dragan Trbojević i Rade Cvetanović, koji su pod zaštitom Agencije za borbu protiv korupcije, dobili su upozorenje pred otkaz zbog intervjua koje su dali Pištaljci, objavio je taj antikorupcijski portal.
Uzbunjivači iz Instituta za transfuziju krvi Srbije Dragan Trbojević i Rade Cvetanović, koji su pod zaštitom Agencije za borbu protiv korupcije, dobili su upozorenje pred otkaz zbog intervjua koje su dali Pištaljci, objavio je taj antikorupcijski portal.

U upozorenju o postojanju razloga za otkaz koji je u ponedeljak potpisala direktorka Instituta Snežana Jovanović Srzentić navodi se da su njih dvojica "pisanim materijalima i nastupima u javnosti, a posebno stavljanjem raznih neistina na sajt Pištaljka" narušili ugled Instituta.

"Vi vašim istupanjima i ponašanjem nanosite veliku štetu Institutu. Vi vašim istupanjem i iznošenjem u javnost laži i neistina uznemiravate javnost i dovodite u sumnju poverenje građana prema ovako značajnoj zdravstvenoj i naučnoj ustanovi", tvrdi Jovanović Srzentić.

Ona dodaje da su Trbojević i Cvetanović povredili radnu disciplinu, narušili ugled Instituta i prekršili odredbe poslovnog kodeksa Instituta, a uzbunjivačima je ostavljen rok od deset dana da se izjasne na navode iz upozorenja.

Pokretanje disciplinskog postupka zatražili su 9. januara pomoćnik direktora za nemedicinske poslove Radenko Stevović i pomoćnik direktora za medicinska pitanja Gradimir Bogdanović, ali nikakav postupak nije sproveden i uzbunjivačima nije pružena mogućnost da se izjasne. Zato nije jasno na osnovu čega je direktorka Jovanović Srzentić izričući upozorenje zaključila da su uzbunjivači povredili radnu disciplinu i narušili ugled Instituta, ukazuje Pištaljka.

Pištaljka podseća da to nije prvi put da rukovodstvo Instituta pokušava da se osveti uzbunjivačima, jer su, pošto su dobili zaštitu Agencije, čelnici Instituta u dva navrata pokušali da vode postupke protiv Trbojevića i Cvetanovića, ali je oba puta dokazano da nema osnova za bilo kakvu meru.

  • 16.01.2014 06:44
    badava ste krecili
    navratite malo i u institut za javno zdravlje vojvodine,ne bi bilo naodmet...???
  • 16.01.2014 00:47
    Otkaz u drzavnoj sluzbi vidim dobijaju samo posteni radnici. Podrska sindikatu!
  • PericA

    16.01.2014 00:25
    Kmetovi
    Kad RADULOVIC progura zakon o radu sve ce doci na svoje a kmetovi ce dobiti otkaz. Zato glasajte za NAPREDNJAKE I UNAZADITE SE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.