Slomio vrat u bolnici, niko nije primetio?

Jozo Duspara iz Novog Sada preminuo je pre dve godine u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, gde je dovezen iz Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Vršcu.
Jozo Duspara iz Novog Sada preminuo je pre dve godine u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, gde je dovezen iz Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Vršcu.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu naložilo je Ministarstvu zdravlja da obavi spoljni nadzor u bolnici i utvrdi da li je bilo nesavesnog lečenja.

Njegov brat Nenad Duspara kaže da je obdukcijom utvrđeno da je Jozo preminuo jer mu je polomljen vrat, a na telu su utvrđene i druge povrede.

"Moj brat je u maju 2012. godine prebačen na odeljenje gde su smešteni najteži bolesnici u vršačkoj psihijatrijskoj bolnici. Tamo su uslovi kao u horor filmu", kaže on.

On navodi da mu se brat žalio da ga tuku drugi pacijenti, a 1. decembra te godine mu je javljeno da je Jozo pao s kreveta i udario glavu, zbog čega je prebačen u Klinički centar Srbije. "Kada sam ga posetio, primetio sam da mu je vrat otečen, na šta niko od lekara nije obratio pažnju. Idućeg dana je preminuo", kaže Nenad Duspara.

Obdukcija je pokazala da je Jozina smrt bila nasilna, i da je nastupila usled oštećenja vratnog dela kičmene moždine, na mestu preloma četvrtog vratnog pršljena i nastalih komplikacija. "Kako je moguće da niko od lekara u Vršcu i u Urgentnom centru nije primetio da mu je vrat slomljen?", pita se Nenad Duspara.

U Specijalnoj bolnici "Dr Slavoljub Bakalović" u Vršcu nisu odgovarali na novinarska pitanja, a nije bilo moguće saznati ni da li su nadležni iz Ministarstva zdravlja obavili spoljni nadzor.

  • Biljana

    16.01.2014 11:13
    Sta reci?
    I meni dodje da presudim doktoru koji je lecio moju majku u VMC Petrovaradin, lecili je od vrtoglavice,nesigurnosti pri hodu,nije cula dobro,dobila slusni aparat koji joj naravno nije odgovarao,nikada joj nisu snimili glavu. Tek 2010 godine otkrili su joj tumor na mozgu koji se razvijao 20 god.Preminula je pre dve ipo godine,samo ja znam kako mi je,molila me da joj pomognem jer ja mogu sve.Nisam uspela da je spasem,proganjam sebe,a trebalo bi da odem do doktora koji je pogresno lecio i da mu ja budem sudija.
  • Lurch

    16.01.2014 09:48
    Slomio vrat u bolnici, niko nije primetio?
    Welcome to Serbia
  • 16.01.2014 09:45
    Jes i to je Srbija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija