Horgoš: Sprečen šverc antičih umetnina

Na prelazu Horgoš-Reske, na mađarskoj strani, carinici su u autobusu sprske registracije pronašli umetnička dela iz doba antičke Grčke i Rimskog carstva.
Na prelazu Horgoš-Reske, na mađarskoj strani, carinici su u autobusu sprske registracije pronašli umetnička dela iz doba antičke Grčke i Rimskog carstva.

Portparolka Regionalne direkcije Nacionalne kancelarije za poreze i carinu Eva Nemedi Varga izjavila za agenciju MTI da su mađarski carinici na ulazu u Mađarsku u autobusu registracije Republike Srbije naišli na dve putne torbe, u kojima su otkrili jednu ukrašenu urnu, jednu žensku statuu, jednu mušku bistu i jednu skulpturu – prenosi portal "Vojvodina danas".

Prema inicijalnom stručnom mišljenju, reč je o predmetima iz doba antičke Grčke i Rimskog carstva.

Vozač autobusa tokom prethodne istrage izjavio je da su dve torbe predate na prevoz, a vlasnik nije u autobusu.

Vrednost ovih umetničkih dela prema prethodnoj proceni od strane graničnih službi je oko dva miliona forinti (oko 7.000 evra).

Postupak zbog pronevere na štetu budžeta pokrenut je protiv nepoznatog lica.

  • Plavuša

    16.01.2014 14:15
    ...
    Prodajem dve amfore iz Rimskog perioda :)))
  • 16.01.2014 09:21
    Popiću, ti li si?
  • ns

    16.01.2014 09:16
    znaju takve stvari da idu i do neprocenjivog malo mi malo deluje 7000 ako je original tog što pričaju..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija