"Očekivane smene u vojnim agencijama"

Vojni analitičari Aleksandar Radić i Bojan Dimitrijević ocenjuju da su smene direktora Vojnobezbednosne agencije Svetka Kovača i direktora Vojnoobaveštajne agencije Dragana Vladisavljevića bile očekivane.

Vojni analitičari Aleksandar Radić i Bojan Dimitrijević ocenjuju da su smene direktora VBA Svetka Kovača i direktora VOA Dragana Vladisavljevića bile očekivane.

"Radi se o proceni ministra odbrane Nebojše Rodića ko su najboji saradnici. Ove promene su se očekivale, jer je pitanje otvoreno još septembra 2012, dok se smena Vladisavljevića sprema otkad je ministar odbrane bio Dragan Šutanovac", rekao je Radić.

"Promena u Vojnoobaveštajnoj agenciji je stručna, dok je promena u Vojnobezbednosnoj agenciji neobična, jer je doveden čovek iz vojne policije, ali nije motivisana politički", rekao je Bojan Dimitrijević. Kako je naveo, bivši direktor Vojnobezbednosne agencije Svetko Kovač obavljao je posao stručno, dok bi državna politika Srbije trebalo više da profiliše interese kada je rad Vojnoobaveštajne agencije u pitanju.

"Očekujem da neće biti drastičnih poremećaja u radu s obzirom da ne postoji politička pozadina ovih promena", zaključio je Dimitrijević.

Vlada Srbije je na juče održanoj sednici smenila direktora Vojnobezbednosne agencije Svetka Kovača i direktora Vojnoobaveštajne agencije Dragana Vladisavljevića. Na mesto zamenika direktora VOA postavljen je pukovnik Slavoljub Dabić, a na mesto zamenika direktora VBA pukovnik Petar Cvetković koji će voditi ove službe do izbora novih šefova.

  • The Lalosh

    20.01.2014 14:25
    Kompletna vest...
    ... bi za mene bila da se navede i gde su se smestili oni koje smenjuju?
  • Georg

    18.01.2014 19:39
    Svi koji rade u VBA moraju biti saradnici KGB ili kako se to sad već zove!!!
  • 18.01.2014 16:22
    ima više agencija od vojske

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.