Povučen nacrt zakona o radu

Nacrt izmena Zakona o radu, o kojem je završena javna rasprava, biće povučen, a formiraće se nova radna grupa koja će pripremati predloge izmena tog zakona, odlučeno je danas na sastanku kolegijama Socijalno-ekonomskog saveta.
Nacrt izmena Zakona o radu, o kojem je završena javna rasprava, biće povučen, a formiraće se nova radna grupa koja će pripremati predloge izmena tog zakona, odlučeno je danas na sastanku kolegijama Socijalno-ekonomskog saveta.

Predsednik i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Vučić dogovorili su se danas sa članovima Kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta da se sva sporna pitanja vezana za zakone o radu, privatizaciji i stečaju rešavaju putem socijalnog dijaloga između Vlade, sindikata i poslodavaca.

U današnjem razgovoru Vučića i Dačića sa članovima Kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta Ljubisavom Orbovićem, Branislavom Čankom i Nebojšom Atanackovićem zaključeno je da se formira zajednički tim koji će razmatrati nacrt zakona o radu, nakon čega će taj zakon ući u vladinu i skupštinsku proceduru.

Dogovoreno je, takođe, da se na narednoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta raspravlja o predloženim rešenjima zakona o privatizaciji i zakona o stečaju, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Podsetimo, ministar privrede Saša Radulović izjavio je da će, ukoliko Skupština Srbije ne usvoji Zakon o radu i prateći paket zakona, podneti ostavku na ministarsku funkciju.

  • Nebojša

    21.01.2014 07:21
    Beton!
    Sve je ovo jedna predstava i samopromocija bez stvarne želje za progresom.
    Scenario sledeći: Van partiski ludi ministar donosi despotski zakon pa nas u zadnjem času spašava gospodar Vučić (Ako nešto krene po zlu, uvek može da se vadi "Pa nije ministar iz SNSa, delovao je samostalno").

    Nema napred dok se ne razvijaju partiske kurve iz javnog sektora. Kmetovima zaposlenim kod privatnika bilo je sve jedno, jer tu odavno nikakvih prava nema(nema sindikata, regresa, 13te plate, plaćenog godišnjeg, bolovanja i ostalih bajkovitih pojava).

    Biće da je redino rešenje SVEOPŠTA PRIVATIZACIJA DRŽAVE, pa nek gazda rešava višak zaposlenih po skraćenom postupku!

    I kao krajnja posledica ove priče stvorila se još jedna podela, javna Srbija VS privatna Srbija.

    Vode nas šarlatani krvavih jezika koji se igraju države jednako kao i predhodni!!!
  • Гордана Којић

    21.01.2014 07:14
    ВРЗИНО КОЛО
    ИМАМО СТАРИ ЗАКОН-НИКО ГА НЕ ПОШТУЈЕ
    зашто Синдикати које Власт уважава нису порадили на томе?
    НЕМАМО ЗАКОН О СИНДИКАТИМА! Ко ли се то плаши доказивања репрезентативности?
    ИМАМО НЕСМЕЊИВЕ СИНДИКАЛНЕ ФУНКЦИОНЕРЕ!Да ли је могуће да баш такви одговарају новој Власти?а толико уништених фабрика и радника који су преко ноћи остали без посла...
    НЕМСМО ЗАКОН О ЈАВНОЈ СВОЈИНИ! не разумем шта и докле ће се чекати?
    БИВШИ И САДАШЊИ СИНДИКАЛНИЦИ СУ НАМ ПОСЛАНИЦИ!
    ВРЗИНО КОЛО!!!
  • 888

    21.01.2014 06:27
    Gde to ima
    Koji zapadnoevropski zakon poznaje preraspodelu radnog vremena (12) DVANAESTOCASOVNO RADNOVREME.Sacuvaj boze. ko je jos danas sposoban da radi 12 sati a da to bude kvalitetno.Feudalizam. U Nemackoj je recimo zubarima smanjeno radno vreme da bi svi mogli da rade i zarade a kod nas nezaposlenost i onda radulovic uvodi 12-estocasovni radni dan ili 60 casovnu radnu nedelju .Tragedija. Ovaj zakon odgovara Kosticu, Miskovicu i ostalim krvopijama (mozda su ga i pisali zajedno sa Radulovicem)ali narodu nikako. Recept za nezaposlenost i vecu produktivnost lezi u 8,8,8. Treba ukinuti i sve dodatke i uvesti minimalac od 350 e a ne 20 000 din i dvanaest sati rada. itd itd

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.