Anita Balaž izbačena iz stana u Austriji

Anita Balaž (12), kojoj je u Beču u AKH klinici ugrađena srčana pumpa, neće imati gde da spava od nedelje dok čeka transplantaciju srca, ukliko joj se ne obezbedi hitan smeštaj u Austriji.
Anita Balaž (12), kojoj je u Beču u AKH klinici ugrađena srčana pumpa, neće imati gde da spava od nedelje dok čeka transplantaciju srca, ukliko joj se ne obezbedi hitan smeštaj u Austriji.

Država je obezbedila lečenje, ali ne i smeštaj ove devojčice. Anita je u stanu koji joj je na korišćenje ustupila porodica iz Bosuta pored Šida, a koja taj stan iznajmljuje. Neko od stanara prijavio je da oni nisu porodica koja iznajmljuje taj stan, pa gazda preti da će porodica koja im je pritekla u pomoć ostati bez stana ukoliko oni ne izađu, pišu "Naše novine".

"Ne znamo gde ćemo. Ne znamo ni šta da radimo. Moramo da izađemo u nedelju. Ne želimo nikome da pravimo probleme, a pogotovo porodici koja nam je i te kako izašla u susret i dala nam da ga koristimo. Pokušali smo da iznajmimo stan, spremni smo i da ga plaćamo, međutim bez obzira na to, kao i na činjenicu zbog čega smo ovde, a to je Anitina bolest, nije ga tako lako iznajmiti", kaže očajna Ksenija Balaž, majka male Anite.

U našem konzulatu u Beču obećali su pomoć, ali je podrška ipak izostala zbog praznika koji su, međutim, odavno prošli.

  • STVARNO ZALOSNO STETA STO JE B

    01.02.2014 18:31
    zalosno
    ja sam u austriji ali je bec od mene 400 km pomogo bi
  • xy

    01.02.2014 18:28
    Nije to stvar germanskog duha nego duha nekih kretena!
  • 01.02.2014 18:09
    E to vam je germanski duh ladan kao led na alpima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.