"Nije ugroženo snabdevanje gasom u Srbiji zbog Ukrajine"

U Srbiji nije ugrožena sigurnost snabdevanja prirodnim gasom zbog krize u Ukrajini, saopštilo je danas Ministarstvo energetike.

U Srbiji nije ugrožena sigurnost snabdevanja prirodnim gasom zbog krize u Ukrajini, saopštilo je danas Ministarstvo energetike.

Kako se navodi, postojeće količine gasa i mazuta kojima Srbija raspolaže dovoljne su do kraja grejne sezone, koja se zvanično završava 15. aprila.

Na sastanku Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima predloženo je da se smanji snabdevanje prirodnim gasom iz skladišta u Banatskom dvoru da bi se sačuvale postojeće rezerve, a da se poveća direktan uvoz gasa iz Rusije. Dodaje se da će u slučaju potrebe, toplane u Srbiji biti spremne za zamenu prirodnog gasa mazutom.

Srbija uvozi oko 90 odsto gasa, a mazut se prozvodi u Naftnoj industriji Srbije. Jedini pravac snabdevanja gasom je preko Mađarske, do koje ruski gas dolazi preko ukrajinskog gasovoda.

  • Лука Лабан

    05.03.2014 07:34
    Угрожени смо министаркином опструкцијом градње Јужног тока.
  • limanac IV

    04.03.2014 16:13
    Možda nismo ugroženi sa snabdevanjem gasa zbog Ukraine,al smo zato ugroženi cenom i kvalitetom gasa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.