Funkcioneri Sindikata radnika policije štrajkuju glađu

Predsednik Sindikata radnika policije i predsednik Izvršnog odbora sindikata Milosav Vasić i Dragan Jović počeli su štrajk glađu kod zgrade Predsedništva.

Predsednik Sindikata radnika policije i predsednik Izvršnog odbora sindikata Milosav Vasić i Dragan Jović počeli su štrajk glađu kod zgrade Predsedništva.

Vasić je kazao da Sindikat radnika policije zahteva od Vlade Srbije hitnu isplatu zaostalih dugova policajcima, isplatu 10.000 dinara socijalne pomoći s februarskom platom i povećanje plate za 30 odsto do kraja godine. Oni traže i lustraciju neadekvatnih kadrova i depolitizacija u policiji.

"Policajci u Srbiji su najveće žrtve u poslednje 23 godine, svih ratnih sukoba, političkih nemira i pljačkaških privatizacija", kazao je Vasić. Predsednik Izvršnog odbora Sindikata Dragan Jović rekao je da očekuje podršku Samostalnog sindikata Nezavisnost i još nekoliko drugih policijskih sindikata.

On je kazao da u MUP-u postoji problem zbog toga što su, kako se izrazio, neki sindikati privilegovani, a drugi nemaju uslove za rad. Vasić štrajkuje u uniformi, a njegov kolega Jović u civilu.

  • 10.03.2014 14:15
    Toliko ste besplatnih bureka i pizza pojeli da ce vam prijati dijeta.
  • nista ne

    10.03.2014 14:11
    kontam
    Dobijes punu platu a onda plus i 10 000 socijalne pomoci?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.