Kikinda: Razbijen pano sa najavom izložbe o Jevrejima

U Kikindi je razbijen pano na kojem je bio plakat s programom izložbe "Pravednik među narodima", koju su organizovali Savez jevrejskih opština i Jevrejska opština Kikinda.
U Kikindi je razbijen pano na kojem je bio plakat s programom izložbe "Pravednik među narodima", koju su organizovali Savez jevrejskih opština i Jevrejska opština Kikinda.

Pano ispred Kulturnog centra gde se održava ta izložba, u strogom centru Kikinde, razbijen je tokom vikenda u paramparčad. Na panou je bio plakat s fotografijom velike menore - tradicionalnog jevrejskog sedmokrakog svećnjaka, pod naslovom "Dan jevrejske kulture" i pozivom na izložbu fotografija "Pravednik medju narodima" i na koncert grupe Klecmer. Nisu oštećeni susedni panoi s najavama drugih priredbi.

Predsednik Jevrejske opštine Kikinda Stojan Knežević rekao je da je "frapiran" i da "ne zna šta da kaže". "Prošao sam centrom u nedelju, pano sa najavom naše izložbe bio je neoštećen. Dakle, uništen je verovatno u toku noći. Ne znam kako bih prokomentarisao. Pa kome je to smetalo?", upitao je Knežević.

  • Novosađanka

    10.03.2014 17:40
    velika sramota
    Mali a i veliki fašisti nam kucaju na vrata, a naše društvo se pravi kao da se ništa ne događa, a kad uzme većeg maha onda će biti kasno. Zato ovaj sve češći problem ne treba gurati pod tepih već se suočiti sa stvarnošću
  • Savo Savanović

    10.03.2014 15:21
    Eeee, Kikindo na qratz te nabijem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija