Traže oslobađanje vlasnika menjačnice koji je ubio razbojnika

Izvestan broj građana Požege večeras se oko 18 sati okupio na centralnom gradskom trgu protestujući zbog hapšenja vlasnika menjačnice "Marlis" Rajka Markovića, kojem je preključe razbojnik pod pretnjom oružjem oteo 3.000 evra, a u koga je Marković potom pucao.
Izvestan broj građana Požege večeras se oko 18 sati okupio na centralnom gradskom trgu protestujući zbog hapšenja vlasnika menjačnice "Marlis" Rajka Markovića, kojem je preključe razbojnik pod pretnjom oružjem oteo 3.000 evra, a u koga je Marković potom pucao.

Žitelji Požege su danas prikupili oko 3.000 potpisa koje će predati Višem sudu u Užicu i Ministarstvu pravde i državne uprave sa zahtevom da se Marković brani sa slobode.

Markovićev sugrađanin Rade Đokić rekao je da Marković važi za čestitog i poštenog čoveka, o čemu svedoči i broj građana koji je došao da ga podrži.

Vlasnik menjačnice iz Čačka Dragoslav Rakonjak smatra da je vreme da država nešto preduzme kako bi zaštitila sve koji su izloženi napadu razbojnika i koji su njihova "večita meta i glineni golubovi".

"Lično sam doživeo pljačku u kojoj mi je ukradeno 32.000 evra, a razbojnik M.M. iz Čačka je osuđen na dve godine zatvora, odslužio je kaznu i sada slobodno šeta gradom sa mojim novcem", rekao je on.

Protest je počeo spontano i nastaviće se i sutra, ukoliko, kako kažu njegovi učesnici, Marković ne bude pušten da se brani sa slobode.

Nepoznati muškarac opljačkao je preključe menjačnicu "Marlis", u ulici Nikole Pašića u Požegi, a nakon pljačke pronađen je mrtav u putničkom vozilu koje je udarilo u banderu pored puta, u neposrednoj blizini menjačnice, saopšteno je ranije iz nadležne policijske uprave.

  • Stanko

    28.03.2014 06:16
    Sloboda
    Kada bi bili ubijeni svi lopovi u ovoj državi, nebi nas bilo ni 3.000.000 stanovnika. Lopovi štite lopove.
  • Matematičar

    27.03.2014 22:07
    ...
    Nije sam pretio, već je i pucao je iz krateža (skraćena lovačka puška, da može da se sakrije, i pričini što veću štetu iz blizine), i to kada je vlasnik potrčao za autom da vidi registarski broj. Tada je pucao na vlasnika, što se vidi gore na slici, lovačka municija, 10 kuglica sa strane raštrkane, i rupčaga u sredini, da ga je pogodio time, više ga niko ne sastavi. I pametan je što se branio, bolje što je ostao živ, pa makar i u zatvoru, nego pod zemljom.
    Razbojnik je dobio šta je tražio.
  • 27.03.2014 21:42
    preključe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.