Matić: Optužnica za ubistvo Ćuruvije za mesec dana

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je da ta komisija radi na rasvetljavanju ubistava i slučajevima novinara Milana Pantića, Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović i 16 kolega koji su smrtno stradali u zgradi RTS-a u bombardovanju 1999. godine.
Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je da ta komisija radi na rasvetljavanju ubistava i slučajevima novinara Milana Pantića, Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović i 16 kolega koji su smrtno stradali u zgradi RTS-a u bombardovanju 1999. godine.

Matić je rekao da Komisija sa radnim grupama MUP-a i BIA-e već više od godinu dana radi na rasvetljavanju ubistva Pantića i da je do sada bilo nekoliko ozbiljnijih pomaka.

Istraga se vodi u dva pravca - prema privatizaciji i poslovanju Jagodinske pivare i Cementare u Popovcu, istakao je Matić. Povodom saslušanja Stanka Kojića, zvanog Geza (46), osumnjičenog za ubistvo novinara beogradskih "Večernjih novosti" Pantića, Matić je rekao da je Kojić promenio identitet i da je potrebna međunarodna pravna pomoć i saradnja pravosuđa u Srbiji i BiH.

Matić je naveo da Kojić nije bio sam i da postoji još jedno ili dva lica, da je reč o osobi koja se pod promenjenim identitetom nalazi u jednoj zapadnoevropskoj zemlji i da je cilj da i ona bude saslušana. Tužilac Specijalnog tužilaštva Srbije za organizovani kriminal i istražioci Tužilaštva BiH saslušali su Stanka Kojića zvanog Geza (46), osumnjičenog za ubistvo Pantića, a koji u fočanskom zatvoru služi kaznu zbog ratnih zločina.

On je rekao da u slučaju ubistva Ćuruvije tužilaštvo svakog dana radi na saslušanjima i piše optužnicu, koja bi trebalo da se u pojavi u narednih nekoliko nedelja ili mesec dana, da je Komisija veliki deo obavila i da je juče saslušan bivši direktor Jugoimport SDPR-a Stevan Nikčević. Govoreći o Dadi Vujasinović, Matić je rekao da je Nacionalni forenzički institut iz Haga spreman da obavi superveštačenje, a da će paralelno sa tim tužilaštvo obaviti saslušanje pojedinih osoba na zahtev porodice Dade Vujasinović, što će biti učinjeno u narednih nekoliko nedelja.

Komisija radi i na slučaju 16 ubijenih kolega u zgradi RTS-a u NATO bombardovanju, rekao je Matić i dodao da postoje dokazi da bivši direktor RTS-a Dragoljub Milanović nije jedini krivac, nego da je preuzeo krivicu da bi zaštitio druge, "iznad njega", jer je postojala "piramida" i da je cilj da se taj slučaj utvrdi kao ratni zločin.

  • dj

    28.03.2014 10:54
    Lepo se zna ko je na vrhu piramide u slučaju Ćuruvije, samo nažalost ima podršku 48% glasača pa ne mogu da mu sude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.