Džem od pomorandže "Bakine tajne" treći na svetu

Domaći džem od pomorandže "Bakina Tajna" osvojio je bronzanu nagradu na najprestižnijem svetskom festivalu marmelade - Dalemain u Velikoj Britaniji, saopštila je kompanija "Fudlend".
Domaći džem od pomorandže "Bakina Tajna" osvojio je bronzanu nagradu na najprestižnijem svetskom festivalu marmelade - Dalemain u Velikoj Britaniji, saopštila je kompanija "Fudlend".

Džem "Bakina Tajna" jedini je proizvod iz Srbije koji se našao u konkurenciji od 700 proizvođača iz svih krajeva sveta.

Osvojivši nagradu, džem proizveden u Srbiji dobio je specijalnu promotivnu nalepnicu za kvalitet i našao se na prestižnoj listi najboljih proizvoda iz sveta. Sudije iz Velike Britanije ocenile su džem od pomorandže Bakina tajna, čije je učešće podržao čuveni trgovinski lanac "Fortnum&Mason", najvećom ocenom za izgled i aromu. "Ukus je jak, sa bogatom aromom pomorandže", zaključeno je u obrazloženju nagrade.

Festival je po deveti put organizovala britanska kuća "Dalemain & Fortnum & Mason", na čuvenom imanju Daleman u oblasti Kumbrija, poznatoj po dugoj tradiciji proizvodnje kvalitetne marmelade. Festival je postao najznačajniji događaj na kome se okupljaju svi svetski proizvođači marmelada, a ove godine za učešće je pristiglo više od 2.000 tegli marmelada.

Među pristiglim ukusima našli su se: limun i med, pomorandža i viski, limun i šampanjac, limun, kruška i vanila, pomorandža i čokolada, pomorandža, limun i đumbir.

  • ns

    29.03.2014 01:56
    znam, ali BAKINA tajna!!! DOMAĆI!!! džem od pomorandže! pa gde su bake imale pomorandže i gde je to kod nas bilo da se po kućama pravi ovaj džem, na stranu neupitnog kvaliteta ovog proizvoda ali sam apsurd je u imenu za početak
  • 28.03.2014 21:15
    Industrijski uspeh
    Čestitke ovoj kompaniji. Imajmo u vidu da ne treba svaka druga kuća da proizvodi domaće proizvode, jer nećenaći plasman u izvozu. Kompanije kao ova, koje poštuju industrijske principe i količinom mogu da zadovolje tržište imaju perspektivu. NIko neće obilaziti 15 sela za 10 tona džema neujednačenog po ukusu i kvalitetu.
  • De gool

    28.03.2014 15:16
    Ne zaboraviti
    Čestitke,
    za osvojenu bronzu. Sem nagradjenog artikla treba nagraditi i ajvar od istog proizvodjača,
    skup i mnogo ukusan.
    I apsolutno podržavam sećanje na 30-tak miliona eura koje je pokrainska vlada na čelu sa DS-om usmerila u projekte fantomskih firmi.
    Oni bi trebalo da dobiju zlatnu medalju za kreativnost u trošenju novaca iz EU namenjenih preduzetništvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija