Vučić: Vlada do 27. aprila

Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je u nastavku dijaloga s Prištinom, u teškim uslovima, za Srbiju i srpski narod postignut najbolji mogući rezultat kad je reč o pitanjima pravosuđa na Kosovu i Metohiji.
Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je u nastavku dijaloga s Prištinom, u teškim uslovima, za Srbiju i srpski narod postignut najbolji mogući rezultat kad je reč o pitanjima pravosuđa na Kosovu i Metohiji.

"Predsednik suda u Mitrovici biće Srbin, a i značajan broj sudija i tužilaca biće naši sunarodnici", izjavio je Vučić.

On očekuje da Vlada Srbije bude formirana do 27. aprila, a odmah nakon toga on u Beogradu očekuje visoku predstavnicu EU Ketrin Ešton.

Kad je reč o stavu Srbije prema krizi na Krimu, Vučić je ponovio, a to je, kako je naveo, preneo i Eštonovoj, da je stav Srbije najjasniji mogući i da on znači da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji, ali da će uvek poštovati teritorijalni integritet svake zemlje članice Ujedinjenih nacija.

U Briselu su završeni razgovori delegacija Beograda i Prištine koji se odvijaju pod okriljem visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

  • Deja Vu

    01.04.2014 08:42
    vec vidjeno
    A za kada planira rekonsrukciju te nove Vlade?
  • vox populi

    31.03.2014 23:07
    Vlaada Srbije nece pristatiti i ne pristaje na ucene pa cak ni od EU u koju jos nismo primljeni.
  • vaznije je

    31.03.2014 23:06
    Bez obziraa koliko je bitno uci u EU ipak je podrska Rusije bitna kao protiv teza svih onih koji podrzavaju Albance na Kosovu i njihove kvazi institucije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.