Voda nije za piće u Ćupriji

Voda iz vodovoda u Ćupriji zabranjena je za piće i pripremanje hrane, izjavio je danas načelnik Centra za higijenu i humanu ekologiju Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji dr Vladan Vlajković.
Voda iz vodovoda u Ćupriji zabranjena je za piće i pripremanje hrane, izjavio je danas načelnik Centra za higijenu i humanu ekologiju Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji dr Vladan Vlajković.

Rešenje o zabrani vode za piće i pripremu hrane donela je juče Sanitarna inspekcija zbog povećane mutnoće vode, objasnio je Vlajković. Mutnoća je prešla maksimalno dozvoljen granicu propisanu Pravilnikom o ispravnosti vode, rekao je on.

"Kontrolišemo celokupan vodovod, bez obzira na izvorišta, i uzorke uzimamo sa više mesta, to radimo svaki dan", naveo je Vlajković. "Kada svi uzorci, uzeti istog dana, pokažu higijensku, fizičko hemijsku i mikrobiološku ispravnost, propisanu Pravilnikom o ispravnosti vode, daćemo preporuku za njenu upotrebu. Nadamo se da će to biti što pre, a današnji nalazi govore da je bolja nego juče", rekao je Vlajković.

Procenjuje se da je uzrok mutnoće visoki nivo vode Velike Morave, koja se izlila iz korita u gradski Park.

U Ćupriji je postavljeno nekoliko cisterni za zdravom pitkom vodom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.