Ministri preuzeli dužnost

Nakon izbora nova vlade, danas je u skoro svim ministarstvima obavljena primopredaja dužnosti.
Nakon izbora nova vlade, danas je u skoro svim ministarstvima obavljena primopredaja dužnosti.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički preuzela je dužnosti u oblasti lokalne samouprave od dosadašnjeg ministra Igora Mirovića, kao i oblast državne uprave od ministra pravde Nikole Selakovića.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović preuzeo je dužnost od dosadašnjeg ministra Ivice Dačića.

Ministarske fotelje zamenili su Zorana Mihajlović i Aleksandar Antić i u ta dva ministarstva obavljena je primopredaja dužnosti. Resor saobraćaja i građevine ubuduće će voditi Mihajlović, dok je Antić preuzeo ministarstvo energetike i rudarstva.

Iz ministarstva odbrane saopštili su da je primopredaja nadležnosti počela danas i da će trajati narednih nekoliko dana, gde umesto Nebojše Rodića na mesto ministra dolazi Bratislav Gašić.

Ministarsto zdravlja od Slavice Đukić Dejanović danas je preuzeo Zlatibor Lončar, dok je Ivica Dačić preuzeo ministarstvo spoljnih poslova od Ivana Mrkića.

Na mesto ministra rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja stupio je danas Aleksandar Vulin. To ministarstvo vodio je Jovan Krkobabić koji je preminuo prošle nedelje.

Primopredaja dužnosti obavljena je i u ministarstvu privrede, koje je Dušan Vujović preuzeo od Igora Mirovića, dosadašnjeg vršioca dužnosti ministra privrede.

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bošković Bogosavljević preuzela je dužnost u oblasti zaštite životne sredine od Zorane Mihajlović, dok će sutra preuzeti resor poljoprivrede od Dragana Glamočića.

Primopredaja dužnosti sutra će biti obavljena i u ministarstvu prosvete gde će Tomislava Jovanovića zameniti Srđan Verbić.

Novi - stari ministri su ministar pravde Nikola Selaković, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar finansija Lazar Krstić, ministar kulture Ivan Tasovac.

  • 28.04.2014 18:21
    kornjača
    Pa ljudi neka vam je sa srećom :) Opravdajte vaše pozicije.
  • Zoki

    28.04.2014 16:13
    Sačuvaj Bože i Sakloni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.