Beograd: Izgubio nogu u pokušaju da uđe u voz

Na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu jutros oko 7.30h došlo je do nesreće kada je voz Ljubomiru Milanoviću (1967) odsekao nogu.
Na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu jutros oko 7.30h došlo je do nesreće kada je voz Ljubomiru Milanoviću (1967) odsekao nogu.

Direktor Medija centra Železnica Srbije Nenad Stanisavljević rekao je da je do nesreće došlo kada je Milanović pokušao da uskoči u voz koji je sa stanice krenuo prema Nišu.

- Voz je krenuo, a taj muškarac je pokušao da uskoči u voz u pokretu sa zemlje, odnosno sa strane na kojoj nema perona. Potpao je pod voz i teško je povređen - kaže Stanisavljević za Blic i dodaje da su vrata voza bila zatvorena, jer voz ne sme da krene sa otvorenim vratima. Ona moraju biti zatvorena i zaključana, rekao je on.

"Voz je čoveku odsekao levu potkolenicu. Ekipa hitne pomoći zbrinula je povređenog muškarca na licu mesta i prevežen je u Urgentni centar na odeljenje reanimacije", rekla je portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura. Milovanović je trenutno van životne opasnosti, a nakon već izvršene amputacije obaviće se reamputacija od potkolenice.

U saopštenju "Železnica Srbije" navodi se da je do nesreće došlo usled nepropisnog pretrčavanja putnika preko koloseka i njegovog pokušaja uskakanja u voz. "Železnička komisija za vanredne događaje utvrdila je da se ne radi o odgovornosti železnice, odnosno mašinovođe", ističe se u saopštenju. Železničko osoblje, dodaje se, nije moglo da uoči putnika koji je pretrčavao sa drugog koloseka, odnosno, stanično osoblje, mašinovođa i kondukter nisu mogli da uoče pokušaj putnikovog uskakanja sa suprotne strane koloseka u voz koji je u tom momentu bio u pokretu.

  • Huncut

    29.04.2014 12:57
    Zao mi coveka, morao je paziti.
    Eh da je sacekao sledeci voz...
  • Jan Chi

    29.04.2014 11:42
    kakav skakader
    Neki ljudi previse gledaju akcione fimmove!
  • Mirko

    29.04.2014 11:28
    Beograd: Izgubio nogu u pokušaju da uđe u voz
    Sad ce zivot da mu dobije novi smisao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija