Mačkov Portugizer najbolje mlado vino na svetu

Vino Portugizer vinarije "Mačkov podrum" iz Iriga dobilo je zlatnu medalju na takmičenju koje okuplja sve Portugizere sveta - Portugieser du Monde, koje je održano 26. aprila u mađarskom Pečuju.
Vino Portugizer vinarije "Mačkov podrum" iz Iriga dobilo je zlatnu medalju na takmičenju koje okuplja sve Portugizere sveta - Portugieser du Monde, koje je održano 26. aprila u mađarskom Pečuju.

Takmičenje je motivisano činjenicom da se ovoj sorti koja dominira zemljama Centralne Evrope ne daje značaj koji ima u svetu vinarstva.

Na ovoj manifestaciji predstavili su se svi vinari koji proizvode vino od ove popularne sorte koju je još bečki baron de Fris doneo iz Portugalije 1772. godine i koja je vremenom postala autohtona sorta celog južnog oboda nekadašnjeg Austro-Ugarskog carstva.

Kako su saopštili iz vinarije Mačkov podrum, nagrada ide u prilog činjenici da američko tržište nije bez razloga uspešno prihvatilo Portugizer jer se ono već četvrtu godinu zaredom izvozi u Sjedinjene Američke Države i služi se u najprestižnijim restoranima Istočne obale.

  • 29.04.2014 14:32
    Miss Universe
    Mađarska - velesila u svetu vina :))
  • Kokan

    29.04.2014 13:54
    sta bi ..
    sa vinarijom Aleks?
  • Булевар

    29.04.2014 13:37
    Сремачко вино
    Зна се ди је најбоље вино.Честитам

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.