Ištvana Pastora psovali, gurali i pljunuli u Budimpešti

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor napadnut je u Budimpešti, gde je prisustvovao konstituisanju mađarskog parlamenta.
Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor napadnut je u Budimpešti, gde je prisustvovao konstituisanju mađarskog parlamenta.

Kako javlja RTV, Pastor je prelazio Trg Lajoša Košuta u momentu kada ga je Tamaš Gaudi-Nađ, bivši narodni poslanik mađarskog parlamenta, primetio i nazvao izdajnikom.

Na poziv bivšeg poslanika, demonstranti sa trga su prišli Pastoru, gurali ga i psovali, a mađarski portali HVG i Origo tvrde da su ga i pljunuli.

Pastora je neprijatnosti spasila policija, koja je bila primorana da interveniše.

Liga socijaldemokrata Vojvodine oglasila se saopštenje povodom ovog incidenta, i osudila napad na Pastora. U saopštenju je istaknuto da ova stranka očekuje od zvaničnih organa Republike Mađarske da najoštrije kazni sve koji su učestvovali u napadu.

Srpska napredna stranka saopštila je da je šokirana današnjim politički motivisanim napadom Ištvana Pastora. U saopštenju se kaže da je izražavanje političkih stavova nasiljem neprihvatljivo, i da očekuju da nadležni državni organi u Mađarskoj hitno reaguju i kazne ovakav sraman i prostački napad ekstremista i ekstremističkih grupa.

Predsednik Vlade AP Vojvodine, dr Bojan Pajtić, najoštrije je osudio današnji napad Pastora i istakao da je žigosanje, vređanje, napadanje i nasilno ponašanje nedopustivo i sramno, a ekstremizam u politici nikada i nikome ništa dobro nije doneo.

  • 07.05.2014 12:37
    Ipak je stravično što mu niko nije pomogao.
  • Igor Vidović

    07.05.2014 10:35
    Izdajnik
    Ovo sa Pastorem me neobično podseća na moju situaciju u Srbiji,a niko ništa.Progon ,klevetanje optuživanje za izdaju,uznemiravanje,nacionalna mržnja,zataškavanje istine.
  • 07.05.2014 09:04
    Kako god, ali više nikada neću glasati za Pastora i njegovu kliku, jer se prodao za sitan politički interes.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija