Popravljena pruga između Beograda i Niša

Železnice Srbije su u 18 sati popravile prugu kod železničke stanice Kolari od oštećenja zbog poplava i na taj način osposobile za saobraćaj železničku magistralu Beograd - Niš, preko Male Krsne.
Železnice Srbije su u 18 sati popravile prugu kod železničke stanice Kolari od oštećenja zbog poplava i na taj način osposobile za saobraćaj železničku magistralu Beograd - Niš, preko Male Krsne.

Zbog oštećenja pruga izazvanih poplavama i odronima zemlje, na prolazak kroz našu zemlju čeka 34 teretnih vozova, dok na ulazak u Srbiju čeka 17 železničkih kompozicija iz Mađarske i po dva iz Bugarske i Makedonije.

Srpske železnice očekuju da u jutaranjim satima bude završena i popravka pruge Kušadak - Smederevska Palanka, na deonici Ratare - Glibovac, nakon čega će i mladenovački krak pruge Beograd - Niš biti osposobljen za saobraćaj. Na taj način stvoreni su uslovi i za uspostavljanje železničkog saobraćaja između Beograda i Bara, alternativnim prevoznim pravcem preko Lapova, Kraljeva i Požege.

Nakon popravke niške pruge, prioritet će imati uvođenje u saobraćaj teretnih vozova, posebno tranzitnih, kako bi se železničke magistrale rasteretile od kompozicija koje su čekale na ponovno uspostavljanje saobraćaja.

Na večerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije Železnica Srbije zaključeno je i da remont pruge Resnik - Vreoci treba da bude završen do sutra u 18 sati, kako bi dizel lokomotiva serije 661 sa parnim generatorom, neophodna za rad TENT-a, mogla do stigne iz Kraljeva u termoelektranu.

Nakon sagledavanja situacije, zaključeno je i da pruga Markovac-Svijalnac može da bude u potpunosti sanirana do sutra u ponoć.

Od srede, 21. maja, može se očekivati i osposobljavanje pruge iz Beograda prema Šidu, a najsloženija je situacija na barskoj pruzi, posebno na deonici od Stepojevca do Kosjerića, gde su poplave oštetile koloseke na više mesta.

Stručne službe srpskih železnica nastavljaju neprekidno da rade na svim deonicama gde je sanacija u toku, kako bi železnički saobraćaj što pre bio uspostavljen. Istovremeno, nastavljena su pojačana dežurstva i "ophodarska" služba, posebno u kriznim regionima, kako bi se blagovremeno i efikasno reagovalo u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja u slučaju novih poplava, odrona ili oštećenja pruga.

  • Lale

    18.05.2014 22:16
    Jesu li je popravljale Zeleznice ili novosadski ZGOP?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.