Kraj istrage ubistva Ćuruvije, sledi podizanje optužnice

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović svedočio je danas oko dva sata u istrazi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, 11. aprila 1999. godine.
Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović svedočio je danas oko dva sata u istrazi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, 11. aprila 1999. godine.

Istraga je službena tajna i njegovo svedočenje je zatvoreno za javnost, a detalji iskaza se neće objavljivati. Mihajlović, čije je saslušanje predložila odbrana osumnjičenih u tom predmetu, poslednji je svedok u toj istrazi, posle čega će tužilaštvo doneti odluku da li će podići optužnicu protiv osumnjičenih.

Za umešanost u ubistvo Ćuruvije sumnjiče se četvorica bivših pripadnika Državne bezbednosti, odnosno tužilaštvo vodi istragu protiv tadašnjeg šefa DB-a Radomira Markovića, kao i bivših pripadnika DB-a Milana Radonjića, Ratka Romića kao i Miroslava Kuraka.

Marković je u zatvoru u Požarevcu, a Kurak nije dostupan pravosudnim organima i za njim je raspisana međunarodna poternica, dok su Romić i Radonjić uhapšeni 13. januara od kada se nalaze u pritvoru.

Istraga je počela u januaru ove godine i tokom nje je saslušano nekoliko desetina bivših pripadnika DB-a, porodica ubijenog novinara, pripadnici zemunskog klana. Ključni svedok u ovoj istrazi je nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija koji u požarevačkom zatvoru izdržava kaznu od 40 godina zatvora, kao i još dva lica čiji identitet nije saopšten iz bezbednosnih razloga.

Ulemek je o ubistvu Ćuruvije progovorio tek početkom ove godine i istražnim organima dao podatke koji su pomogli rasvetljavanje tog slučaja.

  • janko

    04.06.2014 17:03
    ministar informisanja
    a ministar informisanja u to vreme, sta je s njim, hoce li on odgovarati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.