Studenti Matematičkog fakulteta u finalu svetskog IT takmičenja

Studenti Matematičkog fakulteta u Beogradu učestvovaće u finalu najvećeg svetskog studentskog IT takmičenja - Imagine Cup.

Studenti Matematičkog fakulteta u Beogradu učestvovaće u finalu najvećeg svetskog studentskog IT takmičenja - Imagine Cup.

Reč je o najvećem takmičenju u oblasti tehnologija za studente, koje će se održati u Sijetlu od 29. jula do 2. avgusta ove godine.

Studenti iz Srbije predstaviće se aplikacijom koja pretvara boje u zvuk, pomažući daltonistima i slepim osobama da osete boje. Na takmičenju će nastupiti studenti Lazar Radosavljević, Đorđe Relić, Nikola Cimbaljević i Daniel Šaranović, okupljeni u tim BarFoo, zajedno sa mentorom Srđanom Božovićem.

Nakon što su krajem aprila trijumfovali u nacionalnom finalu, usledila je borba u svetskom polufinalu, u kojoj je učestvovalo više od 170 timova iz 76 zemalja. Ukupno 35 timova najtalentovanijih studenata iz 34 zemlje u svetskom finalu svoje radove će predstavljati tročlanom žiriju.

  • 06.06.2014 13:20
    Svaka cast!!!
    Kudos za naziv tima :)
  • Igor

    06.06.2014 13:10
    Bilo bi bas lepo da se pogleda sta sada rade i gde su ljudi iz "Team TFZR" koji su 2010. godine osvojili drugo mesto na istom tom takmicenju.

    Da vidimo koliko nase drustvo ceni mlade nade?
  • NGO

    06.06.2014 13:07
    Lepo, lepo,..., nadam se da ce sponzori i ponosini roditelji platiti troskove ucesca. Ako ne, valjda ce neka banka odobriti zajam. Ulozeno ce se vrlo brzo i isplatiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.