Raspisan konkurs za notare

Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je danas da je raspisan prvi javni konkurs za imenovanje 100 javnih beležnika za područja osnovnih sudova u Srbiji.
Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je danas da je raspisan prvi javni konkurs za imenovanje 100 javnih beležnika za područja osnovnih sudova u Srbiji.

Konkurs za imenovanje prvih 100 javnih beležnika raspisuje se za područje Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog suda u Beogradu, kao i za još 34 osnovna suda u Republici Srbiji.

Javni beležnici počeće sa radom 1. septembra ove godine, a uspostavljanje javnobeležničkog sistema doprineće podizanju nivoa pravne sigurnosti i efikasnosti pravosudnog sistema u Srbiji.

Prema konkursu neki od uslova koje budući javni beležnik mora da ispuni su diploma pravnog fakulteta u Republici Srbiji, položen pravosudni i javnobeležnički ispit, kao i da ima najmanje pet godina radnog iskustva u pravnoj struci posle položenog pravosudnog ispita, navodi se u saopštenju.

Više informacija o konkursu, kao i o uslovima prijavljivanja možete pogledati na sajtu Ministarstva pravde.

  • Peca

    06.06.2014 18:44
    A NAJVAŽNIJI USLOV JE?
    Pripadnost vladajućoj stranci!!!!!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.