Pastor: Ne idem nigde, Čanak je nepristojan

Predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor rekao je da ga je na to mesto izabrao taj parlament i napustiće ga samo ako su poslanici nezadovoljni njegovim radom.
Predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor rekao je da ga je na to mesto izabrao taj parlament i napustiće ga samo ako su poslanici nezadovoljni njegovim radom.

"Ta pozicija nije nasledstvo. To je pozicija na koju sam došao uz podršku i na predlog više od 50 odsto poslanika i biću tu dok se drugačije ne odluči. Dok budem tu, pošteno ću raditi posao, efikasno, pa makar se to nekima ne dopalo", kazao je Pastor komentarišući ocenu predsednika LSV Nenada Čanka da to mesto treba da pripadne Ligi.

Pastor, koji je i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, odgovarajući na pitanje da li bi takve izjave njihovog koalicionog partnera u Vladi Vojvodine mogle da poremete koaliciju, rekao da su u najmanju ruku takve izjave nepristojne.

"Ja sam Vojvođanin, Mađar, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, gospodin čovek. Ja se ne upuštam u verbalno blato komentarisanja tih rečenica. U najmanju ruku mislim da ovakvi komentari nisu pristojni i da nisu u skladu s onim što se smatra vojvođanskim ukusom", kazao je Pastor.

Predsednik LSV-a Nenad Čanak izjavio je juče da njegovoj stranci treba da pripadne mesto predsednika Skupštine Vojvodine. Čanak je juče naveo i da je SVM "ekspozitura mađarske desničarske stranke Fides" s kojom je ušla u evropski parlament.

Te dve stranke, uz DS, čine većinu u vojvođanskom parlamentu.

  • 07.06.2014 09:26
    Zr
    Pa, da je gospodin, kao što kažete, otišao bi! Njega je Pajtić izabrao! Posle Egerešija (da li će doći na red i njegovo bogatstvo) posle 8 god. red bi bio neko drugi. Ne, to je mesto nasledno - čuva se za sina!Subotičke dinastije !!!
  • makijaveli

    07.06.2014 08:27
    obrat
    Pratim rad i ideje LSV i g.Canka od vremena Reformista i Ante Markovica, pa sve do danas. Ovo sto oni danas rade se moze svrstati samo u obicno sluganstvo prema onima koje su do juce nazivali ekstremistima. Pa brzo ste zaboravili cirkus iz Zrenjanina, Kikinde i ostalih mesta gde su kupovani poslanici. Da li vi uopste mozete vise da pogledate svoje birace u lice g.Canak!? Ili je vasa glava predmet neke teze ucene, sto nebi bilo iznenadjujuce. Ovde je sve moduce. Ako je sve samo borba za fotelju, onda je to toliko jadno i bedno da je otuzno.
  • Bata

    07.06.2014 07:28
    Nenadu je najpreča vlast
    Nenad Šešeljugić je spreman da se udruži i sa crnim djavolom sa u Novom Sadu mu smeta ali zato nema ništa protiv da se uortači sa jednim Mirovićem zarad ličnih interesa. A to što vredja svoje, do juče, koalicione partnere to više govori o njemu nego o njima. Na kraju ,,svaka krpa nadje svoju zakrpu,, odnosno Nenad Šešeljugić i ovi iz SNS su se slizali ,,ko dupe i košulja,,.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.