Uskoro studija izvodljivosti brze pruge Beograd-Budimpešta

Studija izvodljivosti brze pruge između Budimpešte i Beograda biće završena krajem juna, izjavila je portparolka mađarskog komesara za mađarsko-kineske veze Petera Sijarta Judit Filep.
Studija izvodljivosti brze pruge između Budimpešte i Beograda biće završena krajem juna, izjavila je portparolka mađarskog komesara za mađarsko-kineske veze Petera Sijarta Judit Filep.

Nakon prvog sastanka kineskog, mađarskog i srpskog međuvladinog komiteta u Pekingu, Filep je poručila da će studija uključivati predlog kineskog kredita vrednog tri milijarde evra.

Zahvaljujući investiciji, brzina putovanja vozom između mađarske i srpske prestonice porašće na 160 kilometara na čas, a dužina putovanja biće spuštena na ispod tri i po sata. Veza između Beograda i Budimpešte može biti deo puta kojim kineski proizvodi stižu u Evropu preko grčkih luka, navela je Filep.

Sijarto se u Pekingu sastao sa liderima Banke Kine, koji su naveli da se slažu sa predlogom Nacionalne banke Mađarske o osnivanju regionalnog centra za centralnu i istočnu Evropu u Budimpešti.

  • Gajgerov krojač

    07.06.2014 16:39
    Jake li studije IZVODLJIVOSTI - na terenu koji je od Beograda do Pešte ravan kao tepsija!
  • 07.06.2014 13:15
    hahahaha.
  • 07.06.2014 10:44
    odlicno, jedna brza pruga da brzo isparim iz ove mocvare

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija