Obradović: U EPS-u ima skoro 700 direktora

Direktora EPS-a Aleksandar Obradović izjavio je da ta kompanija, kako je sada organizovana, više ne može da funkcioniše.
Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović izjavio je da ta kompanija, kako je sada organizovana, više ne može da funkcioniše i da država treba da odluči kako će da je reorganizuje.

"Možemo da spekulišemo kome je u interesu da EPS ostane ovako neefikasan i loše organizovan. U takvom modelu moguće je i da su zavisna društva, svako za sebe, dobra i funkcionalna, ali kao celina je neefikasan. Stalno ponavljam da imamo 650 direktora, 14 direktora IT, 14 finansijskih direktora sa svojim službama", rekao je Obradović u intervjuu za Danas.

Obradović je podsetio da je država, kao vlasnik, jasno stavila do znanja šta želi od EPS-a i da sledeći korak treba da bude usvajanje novih osnivačkih akata. "Nažalost, do sada je jako malo urađeno na tom planu", rekao je Obradović i posetio da je prethodna ministarka energetike najavljivala da će se kompanija organizovati kao akcionarsko društvo do kraja 2013. godine, pa je taj rok pomeren do marta 2014. godine ali do danas EPS nije posao akcionarsko društvo.

On je dodao da je kompanija organizovana kao monopolska ali da su se u međuvremenu uslovi bitno promenili, odnosno da će uskoro svi moći da biraju snabdevače, a da EPS ne dočekuje spremno takvu vrstu promena.

"Ono što sam ja zatekao ovde pre dve godine, čak i u EPS-u, ljudi su mislili da će ostati isto, da se ništa neće promeniti. Nažalost, mi u Srbiji imamo tu nesreću što se nekako na vreme ne pripremimo za nadolazeće promene i one nas uvek zateknu. Mi u okviru EPS-a imamo i znanje i volju da uđemo u promene, ali su otpori tom procesu veliki", rekao je Obradović.

  • Ljubiša

    07.06.2014 20:47
    To kako se Atlaga suprotstavio JSovcima u Elektrovojvodini, vidimo,... a i tek ćemo da gledamo...kad se Srđo vrati u EV, pa da neće sigurno na pijacu odakle je došao na mesto direktora i neće sigurno biti referent sa tom kupljenom diplomom
  • Svakom svoja fotelja najtoplij

    07.06.2014 15:00
    Obradovicu tek kad se izboris sa dozivotnim foteljasima tada ce i EPS i drzava i gradjani moci da ocekuju neki boljitak.
  • 07.06.2014 14:42
    Tacno
    Zato da bi dobili prikljucak potrebno je da jednu te istu stvar platite vis puta i popunite na stotine obrazaca .Prikljucak za struju 150 000 dinara i za te pare dobis MOZE.Onda sledece i tako redom dok sve dzabalebarose ne podmiris

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.