Pre udesa, Vranić jurcao zbog narko-bosa

Despot Vranić (21), dan i veče uoči tragedije proveo je u Irigu sa Mladenom Marićem (43), osuđivanim kao vođa organizovane narko-bande.
Despot Vranić (21), dan i veče uoči tragedije proveo je u Irigu sa Mladenom Marićem (43), osuđivanim kao vođa organizovane narko-bande.

Ovaj Irižanin je, kako pišu Novosti, poznat i po tome što je Nenada Opačića, osuđenog šefa narko-klana iz Veternika, optužio da ga je februara 2003. kidnapovao i vezanog vozio u gepeku automobila.

Nešto pre ponoći, po nezvaničnim saznanjima Novosti, Marića je ispred jednog lokala u Irigu napala grupa iz Vrdnika i teško povredila, zbog čega je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar u Novom Sadu, odakle je prebačen na grudnu hirurgiju Instituta u Sremskoj Kamenici. Marić je u novosadsku bolnicu primljen oko jedan sat posle ponoći.

Verovatno zabrinut zbog prijatelja, Vranić je seo u audi 8 šabačkih registarskih oznaka, za čijim je volanom prethodnih dana viđan Marić, i uputio se prema Novom Sadu. Kako se moglo čuti, Vranić je krenuo odmah za kolima Hitne pomoći.

Na dva snimka nesreće kod Merkatora, sa video-nadzora, objavljena u medijima, međutim, ni u jednom trenutku se ne vidi da je iz pravca Mosta slobode, dakle trasom kojom se kretao i Vranić, bilo i vozilo Hitne pomoći, za kojim je navodno Vranić krenuo iz Iriga prema Novom Sadu. Na tim snimcima, a i po zvaničnom saopštenju novosadske policije, saobraćajna nesreća u kojoj su poginuli dvadesetogodišnjaci Milica Ležimirac, Vladica Vanja Matović i Aleksandar Marić, navodi se da je do sudara došlo u 2.06h, dakle sat kasnije, posle Marićevog prijema u UC.

- Marić i još dvojica mladića, za jednog od njih smo kasnije čuli da je Vranić, u subotu uveče su sedeli i pili u nekoliko iriških kafića - prisećaju se pojedini meštani ove sremske varošice subotnje večeri. Pažnju ostalih gostiju su privlačili bahatim ponašanjem. Među Irižanima se sada mogu čuti spekulacije da je Vranić, posle napada i prebijanja Marića, navodno krenuo po "pojačanje" da bi se suprotstavili mladićima iz Vrdnika, a može se čuti i da je krenuo za Marićem u bolnicu.

Vranić, kojem je određen pritvor do 30 dana, sumnjiči se da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Alkotestiranje na mestu nesreće i kasnije u bolnici, utvrđeno je da je Vranić za volanom audija bio pod dejstvom alkohola. Porodicu Vladice Matović, jedne od žrtava teške nesreće, interesovalo je da li je Vraniću urađeno testiranje na eventualno prisustvo droge, ali im je rečeno da nije jer je pušten iz bolnice i da bi, ukoliko bi na tome insistirali, morali da plate, za njih, enormnu sumu.

  • Podbarac

    16.06.2014 12:11
    Neke stvari su sad jasnije...
    to jest kako je ovaj lik ostajao u posedu sabraćajne dozvole: Svi znamo da se bez "one druge dozvole" ne može dilovati, a kad imaš tu "dozvolu" za dilovanje, onda dobijaš i ostale dozvole, uključujući i saobraćajnu...

    Nego, neki očevici kažu da je onaj poginuli dečko bio na suvozačevom mestu, iako su njegova bila kola? Naglas razmišljam: Je li moguće da je neko od devojaka vozio sa ne baš dovoljno iskustva?
  • мика

    16.06.2014 07:59
    @Zika - Nije kriv
    Шта је онда уопште радио у саобраћају са том количином алкохола? Шта је радио у саобраћају са вишеструко понављаном брзом вожњом под утицајем алкохола?

    Не би смео ни пешак да буде, а он сео у тенк!?
    И није крив!? СТВАРНО??? К А К О ?

    Погинули су прошли на црвено и направили су прекршај који их није морао коштати главе. "Фино дете", које се дружи са нарко босом, није смео да буде у саобраћају, ни у једној комбинацији!

    За ким је јурио претходних X пута, пошто је тако добро познат полицији? Зашто има само 3 пријаве на суду и зашто ниједна није решена?

    Са таквим манирима у вожњи ово је било питање дана, а зашто до сада није склоњен са улица нека се ОБАВЕЗНО истражи!

    Крив је, итекако, али није једини! Ја бих да се сазна за ове који су га оставили да дивља на улицама!
  • Anonimus

    16.06.2014 07:19
    @Mila
    "http://vesti.mojauto.rs/Aktuelne-vesti/321625/Narko-test-za-vozace- sta je onda ovo"
    To služi samo za obične građane a ne za narko mafijaše...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.