Ljajić: Rešićemo problem sa izvozom mesa u Rusiju

Problem sa izvozom svinjskog mesa u Rusiju biće rešen, neće ostaviti negativne posledice na dalji izvoz, niti ugroziti Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom, uveren je Rasim Ljajić, ministar trgovine i telekomunikacija u Vladi Srbije.

Problem sa izvozom svinjskog mesa u Rusiju biće rešen, neće ostaviti negativne posledice na dalji izvoz, niti ugroziti Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom, uveren je Rasim Ljajić, ministar trgovine i telekomunikacija u Vladi Srbije.

"Preduzećemo sve što je u našoj nadležnosti kako bismo došli do istine, koja je najbolji argument, i u ovoj situaciji. Sve strane koje su uključene u proces analize, počev od carine, Ministarstva poljoprivrede pa do inspekcija, analiziraće da li je kršen Sporazum o slobodnoj trgovini i da li je bilo nekih drugih propusta", izjavio je Lajić.

Ukoliko se utvrdi da je bilo propusta, naglasio je Ljajić, Srbija treba da izvesti rusku stranu i predoči koje sankcije će primeniti prema onima koji su napravili prestup.

Ljajić je podsetio da je Srbija i prošle godine imala problem sa izvozom jabuka u Rusiju, ali da je taj problem ubrzo rešen.

  • Jogi Letač

    15.06.2014 08:35
    Možete možda sprečiti dalje brukanje Srbije kao države ako smesta oduzmete prava da izdaje veterinarske certifikate onoj inspekciji koja je dala certfikate nha svinjske kože, kao da su slanina. Ali, naravno, tamo je neki moj do moga, tako da je ovo žvaka za domaću javnost.
  • 15.06.2014 06:44
    15 godina ministar svega i svacega."Verujem" mu sve sto je rekao jer zaista ovaj ministar "resava svaki problem" uspesno u svojoj duugooj karijeri!
  • panonius

    15.06.2014 06:26
    mister tampon
    Ovaj lik obzirom da vegetira godinama u svim vodama , trebao bi od nikolića predsednika , dobiti titulu (i orden naravno) počasni "doktor tampona" !!! Sve upija - ništa ne pljucka - a lepo mu !!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.