Policajci napadnuti u kafani, uhapšeni tvrde da su maltretirani

Dva novosadska policajca povređena su kada su ih napala četvorica mladića, koji su prethodno lomili inventar jednog čenejskog lokala.

Dva novosadska policajca povređena su kada su ih napala četvorica mladića, koji su prethodno lomili inventar jednog lokala, saopštila je policija.

Četvorica Novosađana M.P. (1994), M.V. (1991), D.O. (1981) i G.F. (1981), osumnjičeni su da su se, pod dejstvom alkohola, nasilnički ponašali, 22. juna, oko 23.40 časova, u jednom čenejskom lokalu.

Kako navodi policija, oni su bez ikakvog povoda isprevrtali stolove i stolice, lomili inventar lokala i nisu dozvoljavali drugim osobama da uđu, preteći im batinama. Kada su izašli, nastavili su da oštećuju opremu bašte lokala, nakon čega su ušli u kola i otišli. Brzom akcijom policije, četvorica izgrednika pronađena su u ugostiteljskom objektu "Siki" u Novom Sadu.

Kada su ugledali policajce, mladići su krenuli ka njima i napali ih, zbog čega su policajci upotrebili prinudu. Tom prilikom, dva policajca su povređena, a postupak ocene da li su policajci opravdano upotrebili prinudu je u toku, navodi se u saopštenju.

Protiv četvorice mladića biće podnete krivične prijave za nasilničko ponašanje i napad na ovlašćeno službeno lice. Oni su Sektoru unutrašnje kontrole policije podneli prijavu žaleći se na postupke policajaca. Unutrašnja kontrola doneće odluku nakon utvrđivanja svih činjenica, saopštila je novosadska policija.

Mladići: Policija nas maltretirala

Četvorica mladića tvrde da su ih pripadnici interventne jedinice u nedelju uveče pretukli, u restoranu na Klisi, bez povoda.

"Meni su skinuli majicu zato što imam od brata pokojnog, kog volim, znači videli su ime njegovo i kažu to je taj, polomite ga. Počeli, znači, da me tuku, onda su ova dva drugara tražili maramice, njima su dali maramice, oni su krenuli da se brišu, a oni su rekli, ne - brišite pod time", ispričao je za B92 jedan od mladića.

Grupa je, prethodno, prema tvrdnjama meštana Čeneja, razbila sav inventar u restoranu "Alf". Meštani tvrde i da su se divljački ponašali tokom cele noći u centru Čeneja. Mladići, međutim, kažu da te noći nisu bili na Čeneju nego su igrali video igre kod druga.

Prema nezvaničnim informacijama, ova grupa je od ranije poznata policiji.

  • che guevara

    01.07.2014 06:10
    lomi
    -ma lomite bagru, neka se oni zale kasnije....
  • Cezare Lombrozo

    30.06.2014 06:06
    Lombrozova teorija
    Kada pogledas ovoga lika na fb znas da je to empirijski dokaz lombrozove teorije
  • Ćevara

    29.06.2014 09:55
    I još nešto...
    Deco!!!! Da li možete da zamislite??? Ne tako davno...
    -Auta se nisu zaključavala na parkinzima,
    -Kapije se nisu zaključavale, sem onih koji su imali ludog kera u avliji (njihov ključ je visio na kanapu i svako je mogao da ga dohvati,
    -Kad ideš ulicom i neko te pogleda u oči ti mu kažeš "Dobar Dan" iako ga ne poznaješ,
    -Starim ljudima se ustajalo u autobusima,
    -Mladji ljudi su prevodili stare preko ulice držeći ih pod ruku... itd,itd.
    Al niste Vi deco krivi!!!
    Nas su to naučili naši roditelji, al Vas nisu Vaši!!
    Al niko Vam ne brani da se promenite i postanete i kulturniji i bolji! I svima će nam biti i bolje i lepše, verujte mi, onako na reč!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija